Guldkant stärker banden med Sälen

Henrik Arkåsen, en av Guldkants delägare, är för närvarande i Sälen för att förbereda inför säsongsöppningen av klassiska ”Majkens sylta”. Restaurangen kommer att vara företagets ”tredje ben” denna vinter.

Här i det stora Experiumhuset till höger i bild finns "Majkens sylta" sedan några år tillbaka.

Här i det stora Experiumhuset till höger i bild finns "Majkens sylta" sedan några år tillbaka.

Foto: Ulf Palm/ TT

Vimmerby2022-11-29 11:55

– Vi jobbar med ett lokalt företag i Sälen och kommer driva den tillsammans, säger han på telefon mitt under ett morgonmöte i Lindvallen.

Som konsult har Arkåsen arbetat i bland annat Sälen tidigare, och det är ingen slump att man nu stärker banden till en av de stora vinterturistorterna.

– Jag hoppas att vi kan träffa folk som vi kan ha hos oss på sommaren. Man lär ju känna fler och fler ju mer man är här.

Majkens sylta startades 1991 och ligger i Experium-huset i Lindvallen. Henrik Arkåsen beskriver stället som en kvarterskrog med fjälltema och internationella influenser. Pizzor för 149 kronor och uppåt, och burgare för 269 kronor.

– Vi kommer inte att ändra något radikalt, det kommer inte att bli Guldkant. Det är viktigt att ta vara på platsen. Det blir en sammansättning av mat från hela världen, och man är duktiga på pizza.

På torsdag den 1 december öppnar restaurangen för säsongen. 

undefined
Henrik Arkåsen är en av fyra delägare i Guldkant, och verkar förutom i Västervik även som konsult inom restaurangbranschen.

Guldkant som koncept finns för närvarande i Västervik och Vimmerby. Henrik Arkåsen berättar att det finns lösa tankar på att expandera på fler orter. Dock inte till Sälen.

– En dröm är att kunna bygga en kedja av Guldkant, vi har pratat om det. Men det är närmare Västervik i så fall, säger han. 

Restaurangen i Vimmerby öppnade vid månadsskiftet mars/april i år, i Smaks gamla lokaler på Storgatan.   

Guldkant Vimmerby
Guldkant Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!