Guldkant utökar ytterligare – här är nya satsningen

Guldkants öppning i Vimmerby fick ortsborna att jubla och nu väljer restaurangen att fortsätta sin satsning. Vi tog fem snabba frågor med delägaren Erik Hemmingsson.

Här ska Guldkants uteservering byggas ut framför entrén. Eftersom gatan sluttar behöver man jämna ut med trall.

Här ska Guldkants uteservering byggas ut framför entrén. Eftersom gatan sluttar behöver man jämna ut med trall.

Foto: Johanna Rotebäck

Vimmerby2022-05-25 21:00

Hur har första tiden varit?

– Vi är väldigt nöjda. Det har varit lite småproblem att lösa men vi har ändå lyckats leverera och det hoppas jag att Vimmerbyborna också tycker, säger Erik Hemmingsson.

Vad blir nästa satsning?

– Nu öppnar vi upp tisdagar och från skolavslutningen eller midsommar kommer vi utöka ytterligare och ha öppet sju dagar i veckan.

Kommer ni minska öppettiderna igen efter sommaren?

– När sommaren blir till höst kommer vi minska en dag i taget till en slags vinterstandard på fyra dagar som vi haft nu. Kan vi ha öppet sex dagar i veckan även då är ingen gladare än vi och det kan bli så att vi alltid har tisdagsöppet hädanefter.

Kommer ni börja med luncher?

– Vi har tagit beslut om att inte ha luncher. Det är inte vår roll i Vimmerby och det finns redan andra aktörer som gör det väldigt bra. Vi tillhör en bransch som har det tufft med personal och genom att inte ha lunch kan vi ha ett team där alla jobbar på samma skift. Vi känner oss nöjda och trygga i det beslutet.

Hur går det med uteserveringen?

– Det går bra, vi är i första etappen där vi öppnat upp, dammat av och fått ut lite blommor. Nästa vecka börjar vi med andra etappen som blir att bygga trall på vardera sida om entrén. På våren vill alla ha sol men på sommaren slåss man om skuggan och då kan det nog bli kanon att svalka sig hos oss och titta på solen istället.

Erik Hemmingsson är en av delägarna till Guldkant Vimmerby.
Erik Hemmingsson är en av delägarna till Guldkant Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!