Gullringen berörs inte av lagda varsel

Storvarsel på lokala husfabriker har lagts under våren och försommaren. Senaste tiden har varit tuff för flera lokala företag kopplade till husbranschen. Men det finns de som ser ljust på framtiden.

Trots varsel ligger Bo Kloks planer för om-  och tillbyggnad vid anläggningen i Gullringen fast. Det symboliska första spadtaget till 250-miljonersinvesteringen togs i våras av projektledare Andreas Knutsson, fabrikschef Mikael Lundin och distriktschef Thomas Lejon. Här flankeras de av kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij och utvecklingschefen på Vimmebry kommun, Thomas Svärd.

Trots varsel ligger Bo Kloks planer för om- och tillbyggnad vid anläggningen i Gullringen fast. Det symboliska första spadtaget till 250-miljonersinvesteringen togs i våras av projektledare Andreas Knutsson, fabrikschef Mikael Lundin och distriktschef Thomas Lejon. Här flankeras de av kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij och utvecklingschefen på Vimmebry kommun, Thomas Svärd.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-07-06 09:00

Hjältevadshus har varslat personal och mer än 100 anställda har fått lämna sina jobb. Vimmerbyföretaget Älö Trä, som bland annat var underleverantör till husbranschen, gick nyligen i konkurs, men återuppstod igen i bantat format med nya ägare. BoKlok varslar omkring 20 procent av sina tjänstemän i Sverige.

Den senaste tiden har det svajat en del i husbranschen. Joakim Ivarsson, vd VimmerbyHus, tror dock på en stark höst.

– Om man tittar på vår bransch är det övervägande modulbyggare och leverantörer till exempelvis bostadsrättsföreningar som har lagt varsel. Branschorganisationen för småhus, som vi jobbar med, ser ljust på hösten och tror på tillväxt, berättar han.

– Visst har vi också känt av en nedgång de senaste åren, men vi är förbi det nu. Marknaden har nästan varit överhettad och nu är vi på en mer normal nivå, säger Joakim Ivarsson.

Sacha Pardon, pressansvarig på BoKlok, berättar att fabriken i Gullringen inte påverkas av företagets varsel av tjänstemän.

– Nej, det gör den inte. Planen för om- och tillbyggnaden ligger fast. Vi ser trots det här beskedet ljust på framtiden. Behovet av bostäder för människor med vanliga plånböcker är fortsatt stort och vi har en viktig roll att fylla, säger han.

– Marknaden är tuffare än för några år sedan. Många kommuner är dessutom hårt belastade och därför har en del detaljplaner som vi väntat på inte blivit klara. Vi behöver därför minska våra kostnader och anpassa vår organisation.

Vi har sökt Frida Scherdén, vd för Eksjöhus AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!