Gullringen fokuserar på Sverige

Skanska och Ikea tar med konceptet BoKlok klivet in i Finland med en helt ny husmodell och bastu. Men det här påverkar inte verksamheten i Gullringen.- Vi levererar bara till den svenska marknaden, säger Malin Nordgren, fabrikschef på Skanska i Gullringen.

Vimmerby2013-01-15 07:33

BoKlok satsar på Finland med en helt ny, mindre husmodell - och naturligtvis ska det vara med bastu. Satsningar i grannlandet har man gjort förut.
"Felet man gjorde tidigare var att exportera den svenska produkten. När vi återlanserar BoKlok gör vi det smartare med produkter som funkar på respektive marknad. Till exempel måste det finnas en bastu när man bor i Finland, så det finns en bastu på gården i våra finska projekt", säger Jonas Spangenberg, vd för BoKlok till Dagens Industri.
Men satsningen på boende med nödvändig sauna påverkar inte produktionen av flerfamiljshus i Gullringen. Inte heller produktionen i Norge eller Skanskas långtgående planer på att vidga marknaden utanför Norden, till England.
- Vi levererar bara BoKlok-lägenheter till Sverige och så ser det också ut framöver. Men naturligtvis är det positivt för Skanska som organisation, säger Malin Nordgren, fabrikschef i Gullringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om