Gullringen vill bygga egen konstgräsplan

Gullringens GoIF vill bygga ut Gullemon med en konstgräsplan och större huvudbyggnad. Totalt ligger investeringen på närmare nio miljoner kronor och klubben vill ha 70 procent i bidrag från kommunen. Ansökan som igår kom in till kultur- och fritidsförvaltningen innehåller också ett brett samhällsperspektiv med förslag på fritids vid Gullemon och KY-utbildning för byggbranschen i Brännebro skola.

Så skissar Gullringens GoIF på sin fotbollsanläggning med en konstgräsplan. Klubben vill ha 70 procent i bidrag från kommunen.

Så skissar Gullringens GoIF på sin fotbollsanläggning med en konstgräsplan. Klubben vill ha 70 procent i bidrag från kommunen.

Foto:

Vimmerby2009-08-22 04:05


- Vi vill visa vilka resurser som finns i Gullringen som helhet, och när det gäller bidragsansökan för satsningen på konstgräs och utbyggnaden av vår huvudbyggnad poängterar vi att vi vill ha samma villkor som kommunen och Vimmerby IF förhandlar om när det gäller konstgräsplanen i Vimmerby, säger Mats Nilsson i Gullringens GoIF.
Enligt ansökan som skickats in till kommunen avser Gullringens GoIF att bygga ut Gullemon så att anläggningen omfattar en huvudarena och en träningsplan, en av dom med konstgräs, den andra med naturgräs.
Träningsplanen är tänkt att placeras där grusplanen / parkeringen är i dag och innebär att en ny parkering behöver byggas.
Klubben förutsätter att kommunen går in som entreprenör och därmed lyfter bort momsen. Då minskar investeringskostnaden till 4,5 miljoner för konstgräsanläggningen och där är klubben beredd att gå in med drygt 1,3 miljoner kronor, enligt principen 30 procent från klubben 70 procent från kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om