Gymnasieelever fixade roligheter på äldreboendet

Till en skoluppgift kom eleverna på att de ville göra något fint för alla äldre och på torsdagen ställde de till med aktiviteter på Borghaga.

Gunnar Antonsson på Borghaga, tillsammans med Nellie Frank, Melina Widén, Elsa Dahlström och Agnes Wallinder från Vimmerby gymnasium.

Gunnar Antonsson på Borghaga, tillsammans med Nellie Frank, Melina Widén, Elsa Dahlström och Agnes Wallinder från Vimmerby gymnasium.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-12-01 15:47

Det var inom ramen för ett valfritt projekt på gymnasiet som Nellie Frank, Agnes Wallinder och deras klasskompisar valde att sätta de äldre på boendet Borghaga i fokus för en eftermiddag. En tipspromenad genom boendets korridorer och hembakat fika efteråt var idén som valdes och på torsdagen var det dags.

– Jag tycker att det är jätteroligt. Man vill göra en god gärning och fixa något roligt för de gamla i deras vardag, det känns väldigt viktigt. Jag tror att de känner sig uppmärksammade, säger Nellie Frank till Vimmerby Tidning.

Tjejerna går programmet Försäljning och service, gamla Handelsprogrammet, på Vimmerby gymnasium och har haft god tid på sig att organisera projektet. 

– Vi har planerat och ringt runt i sju veckor. Fikat består av sockerkaka och schackrutor som vi har bakat själva. Sen har också boendena i Storebro och Södra Vi fått frågorna från tipspromenaden och kommer att gå runt där, säger Agnes Wallinder.

undefined
"Man vill göra en god gärning och fixa något roligt för de gamla i deras vardag, det känns väldigt viktigt", säger Nellie Frank. Gunnar Antonsson på Borghaga tyckte att initiativet var jättebra.

Frågorna hade jultema och handlade bland annat om traditioner. Gunnar Antonsson på Borghaga var en av de äldre som deltog i tipspromenaden. Efter de tolv frågorna bestod skiljefrågan av att gissa hur mycket tre av tjejerna vägde tillsammans.

– Det var väldigt intressant och det var både lätta och svåra frågor. Att advent betyder ankomst visste jag, det fick man ju lära sig i skolan. Skiljefrågan var svårast tyckte jag, säger Gunnar Antonsson.

Vad tycker du om det här initiativet?  

– Det är verkligen jättebra! 

undefined
Efter gymnasieelevernas initiativ stod tipspromenad och hembakat fika på agendan för de boende på Borghaga på torsdagseftermiddagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!