Gymnasiet ligger helt rätt

Fler elever från grannkommunerna väljer Vimmerby Gymnasium i höst. Samtidigt stannar en större andel av Vimmerbyeleverna kvar på hemmaplan. Det gör att skolan har lika mpånga elever i höst - trots att årskullen är mindre än den i fjol.

Vimmerby2009-03-07 05:05

- Det är 197 elever som sökt till Vimmerby gymnasium, i fjol var det 199, så det är en marginell skillnad sett till antalet elever, och procentuellt är det fler Vimmerbyelever som valt Vimmerby Gymnasium, säger gymnasiechefen Lena Högback Nimhed.
Det första preliminära söket till höstens gymnasieintag är genomfört. För Vimmerbys del är det extra intressant eftersom den omfattande om- och tillbyggnaden av gymnasieskolan ska vara klar till höstterminen börjar.
- Vi räknar inte med något större genomslag till hösten. När eleverna söker är skolan fortfarande en byggarbetsplats. Vi tror på en större effekt när skolan står klar och eleverna ser hur det blev. Gymnasiet är dimensionerat för 600 elever och det är där vi ligger med ungefär 200 i varje årskull, säger hon.
Ändå är det en positiv trend för gymnasiet i Vimmerby till hösten jämfört med i fjol. Då sökte 109 av de 256 Vimmerbyeleverna en annan gymnasieutbildning än den i hemkommunen. Det motsvarande 42 procent.
I år är det 77 elever som söker sig bort av de 230 som lämnar grundskolan.
Det är också fler elever från grannkommunerna som väljer Vimmerby än vad det var i fjol. Med ett undantag - Västervik, där moinskar det med två elever.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om