Häktad för försök till dråp

En man i 35-årsåldern från Vimmerby kommun häktades på tisdagen på sannolika skäl misstänkt för försök till dråp och olaga hot. Mannen förnekar brotten.

Vimmerby2012-02-15 07:22

Men enligt kammaråklagare Hans Ranholm har 35-åringen tagit sig in i sin före detta hustrus bostad och knivskurit en 24-årig man som också befann sig i lägenheten tidigt i lördagsmorse.

Svartsjukedrama
- Det rör sig om ett svartsjukedrama och en man har skurits, det olaga hotet riktar sig mot både den yngre mannen och den före detta hustrun, säger Hans Ranholm i en kommentar till vår tidning efter häktningsförhandlingen.
Han vill dock inte kommentera några detaljer i utredningen, som om 35-åringen visste om 24-åringen fanns i bostaden eller inte, eller om 35-åringen hade kniv med sig när han kom till kvinnans bostad.

Häktad förnekar
Under häktningsförhandlingen som hölls bakom stängda dörrar i polishuset i Kalmar under tisdagseftermiddagen förnekade 35-åringen de brott han misstänks för.
- Han menar att han inte har orsakat skadorna med avsikt, utan att de har uppstått under det tumult som blev, säger Hans Ranholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om