Häktad för mord

Mordet på 25-årige Jimmie Gustafsson i Gullringen natten till söndagen kan vara på väg att klaras upp. Den 28-årige före detta Hultsfredsbo som suttit anhållen sedan i söndags häktades på tisdagen.

I dag hålls häktningsförhandling mot den 28-åring som misstänks för mordet i Gullringen.

I dag hålls häktningsförhandling mot den 28-åring som misstänks för mordet i Gullringen.

Foto:

Vimmerby2002-05-28 23:22

Var det en attack med kniv eller basebollträ, eller båda, som var tillhyggen då 25-årige Jimmie Gustafsson mördades i sin bostad i Gullringen natten till söndagen?
Rykten påstår att så var fallet och på tisdagen gick även en regional nyhetssändning i teve ut med samma uppgift. Det uppgavs också, att den för mordet anhållne och misstänkte 28-åringen skulle ha hotat Jimmie Gustafsson vid ett bråk mellan de båda på lördagskvällen i centrala Vimmerby.
- Jag kan inte kommentera uppgifterna i nuläget då vi inte är klara med vår kartläggning av vad som hänt mordnatten och om flera personer kan vara inblandade, säger kriminalinspektör Tom Tångsten i Västervik.

Det har i olika sammanhang påståtts, att den mördade och den misstänkte träffats och varit i bråk på restaurang Sandra i Vimmerby. Men detta dementeras av chefen på Sandra.
- Det är riktigt att den mördade besökte Sandra på lördagskvällen, men något bråk med någon annan person har inte inträffat här, säger Helen Holmberg.
- Jag kan bekräfta att de båda personerna inte varit i bråk inne på Sandra. Deras konfrontation lär har skett ute i närheten av kyrkan. Den mördade var tidigare under lördagskvällen inblandad i ett annat bråk, men det har ingenting med den mordmisstänkte att göra, säger Tom Tångsten.
Rykten och tips har varit många efter tragedin i Gullringen. Många har nått polisen på olika sätt.
Liksom många nått vår tidning.
En uppgift är, att vid "bråket" mellan den mördade och den misstänkte skulle den sistnämnde känt sig förnedrad och yttrat "dej ska jag ta".
- Ingen kommentar, säger Tom Tångsten.
En annan uppgift som nått polisen är, att en person ska ha yttrat att han visste vem som låg bakom det som skett i Gullringen.
- Uppgiften finns säkert, mer vill jag inte säga just nu, säger Tom Tångsten.
Enligt Aftonbladet har den mördades sambo uppgivit att hon fick ett sms-meddelande från Jimmie Gustafsson klockan fyra natten till söndagen. Hon vistades då på sin arbetsplats där hon hade jourtjänst. Enligt Aftonbladet löd sms-meddelandet: "I love you".
Enligt vad tidningen erfar hade sambon varit i kontakt med sin pojkvän tidigare på lördagskvällen, då han berättat att han var tillsammans med vänner.
- Jag kan bekräfta uppgifterna, säger Tom Tångsten.

Locket på
I övrigt är det inte mycket polisen vill avslöja. Man har lagt locket på.
- Vi är tyvärr tvingade till det i nuläget. Vi jobbar hårt för att kunna kartlägga vad den mördade och den misstänkte hade för sig under lördagskvällen och natten mot söndagen. Vi hoppas arbetet ska ge snabbt besked på om det finns ytterligare personer inblandade, säger Tom Tångsten.
Den anhållne och mordmisstänkte 28-åringen har inte gjort några medgivanden.

Misstänkt 28-åring begärd häktad
Kammaråklagare Olle Gårdell lämnade på tisdagen in häktningsframställning och i dag, onsdag, kommer häktningsförhandling att hållas i tingsrätten.
28-åringen, som tidigare dömts för våldsbrott, misstänks för mord men har hittills inte gjort några medgivanden. I vart fall har inte polis eller åklagare släppt ut några uppgifter kring utredningen och förhören.
Den misstänkte greps och anhölls i söndags sedan den mördade 25-åringen påträffats i sin bostad i Gullringen. Hur 25-åringen dog har inte avslöjats. Vad man vet är att inget skjutvapen förekommit, men uppgifter om kniv och basebollträ har förekommit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om