Häktad kopplas till Vimmerbyrån

En av de fyra män som greps av nationella insatsstyrkan i Västerbotten i helgen är också en av de som förekommer som misstänkt för bankrånet i Vimmerby sommaren 2011.

Vimmerby2012-12-19 07:32

Fyra personer, flera av dom välkända som grovt kriminellt belastade, greps i helgen i Västerbotten av nationella insatsstyrkan. De misstänks för förberedelse till grovt rån i Stockholmstrakten. Men häktningsförhandlingen hölls i Kalmar på måndagen. Enligt tingsrätten beror det på en koppling till ett annat mål vid tingsrätten, där en av de nu gripna förekommer.

Vimmerbyrånet
Det gäller utredningen av bankrånet mot Handelsbanken i vimmerby i juni i fjol. En 35-åring från Stockholms södra förorter är sedan tidigare misstänkt för Vimmerbyrånet tillsammans med flera andra personer. Två av dom satt häktade i november i fjol, men släpptes senare i brist på bevis.
Nu finns 35-åringen bland de fyra som gripits och häktats för planering av nya grova rån.
På måndagen ville inte kammaråklagare Gunilla Öhlin, som också är förundersökningsledare för Vimmerbyrånet, bekräfta den kopplingen.
- Tyvärr har inte det här med Vimmerbyrånet att göra. Inte vad jag vet nu i alla fall, men man kan ju alltid hoppas att det kommer fram något, sade hon till vår tidning.
Men enligt rådmannen på tingsrätten Conny Jörneklint, finns det en koppling till Kalmar län och därför har också den här utredningen hamnat där.
Och den kopplingen är att en av de häktade också förekommer i utredningen av Vimmerbyrånet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om