Vimmerbybilister påtalar risker med hål i gatan

Ett fyrkantigt hål i gatan med höga asfaltskanter och en vass kant på brunnslocket i början på Kampbacken upprör flera Vimmerbybor. "Stor risk att däck och fälgar förstörs, särskilt nu när det inte finns någon varningsskylt", säger en bilist. En ny varningsskylt kom på plats igen på tisdagsförmiddagen.

När varningsskylt saknas ökar risken för att hålet i gatan upptäcks för sent och att däcket och fälgen kan få sig en rejäl smäll. Det påtalar Vimmerbybor som undrar varför åtgärderna i Kampbacken tar så lång tid.

När varningsskylt saknas ökar risken för att hålet i gatan upptäcks för sent och att däcket och fälgen kan få sig en rejäl smäll. Det påtalar Vimmerbybor som undrar varför åtgärderna i Kampbacken tar så lång tid.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-10-12 06:00

– Tyvärr får de där skyltarna fötter i bland, men vi har precis varit ute och satt ut en ny skylt som varnar trafikanterna för hålet och de skarpa kanterna, säger Alexander Johansson, projektledare på kommunens gatukontor till Vimmerby Tidning på tisdagen.

Han berättar också att arbetet i gatan bottnar i problem med telebrunnar i gatan.

– Det är ett arbete Telia gör helt i egen regi, kommunen bistår bara med skyltningen, säger Alexander Johansson.

undefined
"De här skyltarna får fötter ibland", säger Alexander Johansson på kommunens gatukontor som på tisdagen var ute med en ny skylt som ska varna för hålet i gatan.

Kampbacken stängdes akut av för trafik dagen före Midsommarafton för åtgärder i teleledningar i gatan. En knapp vecka senare var de akuta felen avhjälpta och trafiken kunde släppas på igen.

"Telebrunnarna kommer att åtgärdas under sommaren enligt uppgift från Telia" skrev kommunen på sin hemsida den 28 juni och lade en körplåt på platsen i väntan på att arbetet skulle slutföras.

Av någon anledning blev det inte dags för det förrän i slutet av september. Mellan den 21 och 23 september stängdes gatan av på nytt.

undefined
På gatukontoret känner man inte till att någon bil tagit skada av hålet och de skarpa kanterna som funnits i Kampbacken i snart tre veckor.

Sen dess är en ny brunn på plats. Men någon ny asfalt finns inte än. Flera Vimmerbybor som tagit kontakt med Vimmerby Tidning pekar på risken för skador på bilar som kör i hålet i gatan.

– En skada har anmälts och hänvisats vidare till Telia som är ansvarig för arbetet, säger Alexander Johansson.

• Vi har sökt Telia för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!