Hälften kvar av turistpengarna

Intresset är stort för projektet "Vimmerby med omnejd". Styrgruppen har cirka 35 ansökningar att ta ställning till. Ungefär elva av de 20 miljonerna finns kvar att fördela. - Vi kommer att gå ut med ytterligare sex projekt inom kort, säger projektledaren Patric Engqvist.

Elva miljoner kvar att fördela. Patric Enqvist, projektledare för Vimmerby med omnejd, har många ansökningar att ta ställning till.

Elva miljoner kvar att fördela. Patric Enqvist, projektledare för Vimmerby med omnejd, har många ansökningar att ta ställning till.

Foto:

Vimmerby2013-09-20 06:30


Vimmerby är en av fem destinationer som Tillväxtverket stöttar med totalt 60 miljoner. Syftet är att stärka turismen på lång sikt, särskilt genom att öka attraktionskraften för utländska besökare.
Från början hade "Vimmerby med omnejd" 20 miljoner till förfogande, där hälften kommer från Tillväxtverket och kommunen och Regionförbundet delar på den andra halvan.
Projektet inleddes i juni 2012. Drygt ett år senare finns mer än hälften av projektpengarna kvar.
- Man kan tycka att 20 miljoner är lite, men det är rätt mycket pengar och det kan vara lite knepigt att hitta rätt projekt. Vi vill att pengarna ska vara en katalysator och ge projekten en skjuts. Projekten ska vara långsiktigt hållbara och gärna locka fler utländska besökare under nya säsonger. Vi tittar även på projekt som får gästerna att stanna längre tid.
Totalt har cirka 55 ansökningar inkommit. Fyra turistmål har redan fått anslag: Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs, Virum Älgpark, Skogens Honung och Tuna Intresseförening. Drygt fem ansökningar har fått avslag.
- Jag vill inte gå ut med vilka projekt vi sagt nej till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om