"Hälsa, glädje och möjligheter"

"Hälsa, glädje och möjligheter" - temat på förra årets Seniormässa får hänga med även i år.
- Det blev verkligen en positiv känsla som nästan gick att ta på. Vi vill inte byta bort ett enda ord av de där tre, för det är precis det vi vill lyfta fram, säger anhörigkonsulent Cecilia Ragnar Karlsson.

Vimmerby2014-10-29 07:36


Det finns absolut ett behov att lyfta fram brister och problem kopplade till den fas i livet när vi blivit äldre, tycker Cecilia Ragnar Karlsson, anhörigkonsulent på socialförvaltningen och aktiv i gruppen Seniorkraft, som den 6 november arrangerar den andra Seniormässan på Fabriken i Vimmerby.
Men, det finns ett behov av den andra sidan också.
- Ibland är det lite väl lätt att se problemen och bekymren. Det är minst lika viktigt att fokusera på det goda och orden vi valde som tema på fjolårets mässa blev exakt den känsla som spreds av både besökare och utställare, så vi ser ingen anledning att välja annat än samma tema igen.
"Hälsa, glädje och möjligheter" är alltså grejen. Bland 20-talet utställare finns företag och föreningar som representerar hjälpmedel, sportutrustning, kläder, hushållsnära tjänster, inredning, friskvård och hälsa. Kommunen finns också på plats i form av socialförvaltningens aktivitetssamordnare och anhörigkonsulent samt förbättringsarbete och kultur och fritid med folkhälsa, Muséet Näktergalen och biblioteket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om