Hampus galna schema – pausar semestern på Kreta: "Lite stressigt"

Först fick han priset i Vimmerby, sedan i hela Kalmar län och nu är Hampus Weth Wolmeryd, som driver Vimmerby Camping ihop med sin fru Elisabeth Wolmeryd, nominerad till utmärkelsen Årets unga företagare i hela Sverige.
– Det är såklart stort, säger han.

Hampus Weth Wolmeryd är ensamt nominerad till utmärkelsen, men vill också lyfta fram sin fru Elisabeth Wolmeryd. "Vi har ju gjort hela resan tillsammans, från första del till där vi är idag", säger han.

Hampus Weth Wolmeryd är ensamt nominerad till utmärkelsen, men vill också lyfta fram sin fru Elisabeth Wolmeryd. "Vi har ju gjort hela resan tillsammans, från första del till där vi är idag", säger han.

Foto: Lovisa Larsson Lamprecht

Vimmerby2024-10-11 17:04

På fredagskvällen är det dags för gala i Stockholms stadshus och Vimmerby Tidning når Hampus Weth Wolmeryd strax efter att hans plan landat i Stockholm.

– Det är första gången jag är med på något sådant och jag tror inte att jag kommer bli nominerad för något liknande någonsin igen. Det är väldigt spännande, unikt och häftigt, säger han. 

Sammanlagt 21 företagare är nominerade i samma kategori som Hampus, och galan livesänds på internet. I juryn sitter flera framstående profiler och i programmet beskrivs en "glittrande bankettmiddag i den magnifika Blå Hallen".

– Det är såklart stort. Många väldigt mycket häftigare företagare än jag är plats och det är väldigt kul att få vara en del av den gemenskapen, säger Hampus Weth Wolmeryd.

Hur kommer det sig att du är nominerad själv och inte med Elisabeth? 

– Årets unga företagare är upp till 35 och hon är 37, så det är det enda smolket i bägaren med det här. Vi har ju gjort hela resan tillsammans, från första del till där vi är idag. Nu har vi blivit särskilda på grund av åldersskillnaden. 

För att hinna med galan var Hampus tvungen att lämna familjens tiodagarssemester på Kreta, det var därför han kom med flyg.

– Jag lämnade för dagen men flyger tillbaka redan imorgon, det hamnade tyvärr lite mitt i. Lite stressigt kanske, men det är standard, säger han.

Vad tror du om dina chanser att vinna ett pris ikväll?

– Man ska aldrig säga aldrig men med tanke på hur många duktiga och framgångsrika människor som är här är det förvånade att jag är här överhuvudtaget. Jag ser fram emot en kul och trevlig kväll och blir det mer än så är ingen gladare än jag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!