Han blir Vimmerbys turistchef

Här har ni honom, Vimmerbys nya turistchef. Peter Göransson, som många känner igen från Tofvehults kafé i grannkommunen Västervik. Han tycker att en av hans viktigaste utmaningar att få med fler engagerade i turismen - och förstå nyttan av att vara en del av besöksnäringen.- Jag är stolt och hedrad över att få bidra till utvecklingen på en av Sveriges roligaste destinationer. Och Vimmerby som ort gillar jag. Jag tycker om signalerna staden förmedlar.

Vimmerby2013-11-21 07:47


Många av er har säkert sett Peter Göransson bakom disken i Tofvehult Kafé och Konferens. Efter 15 år med företag på landsbygden tror Vimmerbys nya turistchef att han har en hel del prövningar och erfarenheter i bagaget som kan vara till gagn och nytta i kontakten med företag i Vimmerby.

- Jag vet vad det vill säga, att utveckla ett företag. Så vi pratar nog samma språk.
Kommunikation är av hans starka sidor. Han har ett förflutet inom reklambranschen i Göteborg och tycker att kommunikation och marknadsföring är spännande. Apropå förflutet har Peter Göransson ett brett och brokigt sådant.

- Jag har jobbat med väldigt olika saker. Inom hotell och restaurang och jag har arbetat med försäljning av allt från konfektion till kapitalförsäkringar.
Familjen flyttade till Tovehult 1999 och startade kaféet, som successivt vuxit in i nya kostymer. Nu är det dags för en ny.

- Vi omformar verksamheten så att jag kan frikopplas, men för alla som säkert undrar kan jag säga att Tofvehult kommer att leva vidare, om än i en annan inriktning.
Redan när han jobbade för Länsförsäkringar - jo, han har jobbat där också, både inom kundtjänst och som ombud med kapitalplaceringar - blev han förtjust i Vimmerby.

- Vimmerby som ort signalerar glädje och möjligheter. Det finns något i själen med stan som jag gillar. Det ska bli oerhört spännande att vara med och utveckla en ännu bredare bas inom turismnäringen. Besöksnäringen i Vimmerby representeras av fina företag, härliga värden och starka varumärken så det finns mycket gott att förädla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om