Han får årets pris av Bevara Vimmerby

Staffan Samuelson får årets diplom av föreningen Bevara Vimmerby - det 24:e som föreningen delar ut till någon som gjort Vimmerby vackrare. "Oj, jätteskoj, smickrande och hedrande", säger han.

Staffan Samuelson, entreprenören bakom boendeanläggningen Oxgården och Musteriet i Djursdala, får årets byggnadsvårdsdiplom av Bevara Vimmerby.

Staffan Samuelson, entreprenören bakom boendeanläggningen Oxgården och Musteriet i Djursdala, får årets byggnadsvårdsdiplom av Bevara Vimmerby.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2020-10-14 16:30

Varje år delar Bevara Vimmerby ut byggnadsvårdsdiplom för att lyfta goda exempel - i fjol fick exempelvis Astrid Lindgrens Värld utmärkelsen för utformningen av boendeanläggningen "Den lilla staden", utformad i tidig 1900-talsstil.

Den här gången  prisas entreprenören Staffan Samuelson, som driver boendet Oxgården i Vimmerby och Musteriet i Djursdala. 

– Kul att bli uppmärksammad. När det gäller Oxgården har vi lagt ner stort jobb på at få det att smälta in i småstadskänslan och byggt på det sätt man gjorde en gång i tiden. Det är faktiskt en hel del boende som tror husen är 1800-tal.

Den nya satsningen på Musteriet hemma i Djursdala har fått mer luft under vingarna än han först vågat tro.

– När ALV stängde bestämde vi oss för att sätta igång tidigare, och nu kommer det att bli året-runt-öppet på helgerna. Vi har haft 200-300 besökare per dag under sommaren och på bara några veckor har vi mustat över tio ton äpplen.

Enligt motiveringen får Samuelson utmärkelsen för att han sett de stora möjligheterna i det lilla samhället, skapat trivsamt gårdsboende på gamla oxmarker och "en öde ladugård som blivit utflyktsmål i Djursdala, med eget musteri och restaurang, som bygdens innevånare och besökare lustfullt vallfärdar till. Med friska tankar, mod och stor handlingskraft har Staffan Samuelson starkt bidragit till att Vimmerby blivit en vackrare och trevligare plats att leva och bo i.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!