Han får toppjobbet i Vimmerby kommun

Klas Svensson blir ny samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun och han tillträder tjänsten den 1 april. "Vimmerby kommun har gjort en resa framåt", säger han.

Att söka tjänsten som samhällsbyggnadschef kändes som ett naturligt steg för Klas Svensson. "Inom många delar så har jag god kännedom men det finns också andra bitar och verksamheter som jag kommer behöva lära känna bättre framöver", säger han.

Att söka tjänsten som samhällsbyggnadschef kändes som ett naturligt steg för Klas Svensson. "Inom många delar så har jag god kännedom men det finns också andra bitar och verksamheter som jag kommer behöva lära känna bättre framöver", säger han.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-12-20 11:19

För närvarande är Klas Svensson chef för plan- och byggnadsavdelningen i Vimmerby och Hultsfred men om några månader väntar alltså ett nytt uppdrag med fullt fokus på Vimmerby kommun.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande men också utmanande att ha fått den här möjligheten, säger Klas Svensson till Vimmerby Tidning.

undefined
"Det känns fantastiskt roligt och spännande men också utmanande att ha fått den här möjligheten", säger Klas Svensson till Vimmerby Tidning.

Hur kommer det sig att du valde att söka jobbet? 

– Jag har jobbat i kommunen i snart 7 år och då mycket med just samhällsbyggnadsfrågor. Jag är dagligen involverad i sådana processer och för mig kändes det som ett naturligt steg att söka den tjänsten när Andreas slutade.

Hur stor blir omställningen från ditt nuvarande jobb, tror du?

– Inom många delar så har jag god kännedom men det finns också andra bitar och verksamheter som jag kommer behöva lära känna bättre framöver. Det är klart att det blir en omställning men jag tror inte att det blir jättestor. Jag känner att jag har god erfarenhet både vad gäller Vimmerby som kommun och samhällsbyggnadsavdelningen.

Klas Svensson är 53 år, gift och har två barn. Han är uppvuxen i Ankarsrum men bor numera i Västervik. Han är utbildad mätningsingenjör och har tidigare i karriären bland annat arbetat som distriktschef för Samhall AB. Han ersätter Andreas Horste, som har fått ett nytt jobb som vd för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB. 

I sin nya roll kommer Klas att behöva möta kommuninvånarnas synpunkter och tankar i större utsträckning än förut, vilket han säger att han ser fram emot.

– Mitt nuvarande jobb är inte lika publikt men jag är inte helt ovan i de frågorna heller i och med att jag idag sitter med bygglovsfrågor och också varit med på dialog-touren runt om i alla orter i kommunen. 

undefined
Klas Svensson tillträder som ny samhällsbyggnadschef den 1 april och säger att han ser fram emot att komma ut och möta kommuninvånarna i sin nya roll.

Hur ska du bidra för att utveckla Vimmerby?

– Vimmerby kommun har gjort en resa framåt och Andreas har gjort ett väldigt bra jobb. Jag tänker att det, åtminstone till att börja med, handlar mycket om att förvalta det som redan är gjort och se till att de tankar och idéer som finns idag kan realiseras.

Kommundirektör Carolina Leijonram berättar i ett pressmeddelande att hon är nöjd med rekryteringen.

– Vi har som alltid arbetat metodiskt med att hitta rätt person för uppdraget. Vi är fullt eniga i beslutet och det känns därför extra bra att erbjuda Klas Svensson tjänsten som samhällsbyggnadschef i Vimmerby, skriver hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!