Egon blir ny utvecklingschef i Vimmerby kommun

Nu är det klart vem som blir ny utvecklingschef i Vimmerby kommun. ”Det känns väldigt roligt och spännande”, säger Egon Karlsson.

Egon Karlsson tillträder tjänsten som utvecklingschef den 1 januari.

Egon Karlsson tillträder tjänsten som utvecklingschef den 1 januari.

Foto: Vimmerby Tidning/Vimmerby kommun

Vimmerby2022-11-29 10:32

Sedan i slutet av september har kommunen sökt en ny utvecklingschef, efter beskedet att Tommy Dahlgren slutar vid årsskiftet.

Nu är jakten över.

Av 32 sökande föll valet på Egon Karlsson. Den nyheten presenterade Vimmerby kommun på tisdagsförmiddagen.

Den nye utvecklingschefen är 55 år gammal och bor i Storebro. Han flyttade till trakten i slutet av 1980-talet och har stor erfarenhet av det lokala näringslivet. På meriterlistan finns bland annat tjänster som platschef på IAC i Hultsfred, sales manager på Ljunghäll, teknisk försäljningschef på Storebrogjuteriet och nu senast konstruktör på Semax i Storebro.

Nästa arbetsgivare blir alltså Vimmerby kommun.

– Jag är jätteglad, det känns väldigt roligt och spännande att ta sig an den här utmaningen. Jag brinner för företagande, men tycker också att det är viktigt med ett väl fungerande fritids- och kulturliv. Jag tror att jag kommer ha stor nytta av mina erfarenheter från både näringsliv och föreningsliv i min nya roll som utvecklingschef. Som person tycker jag om att nätverka, koppla ihop människor och vara spindeln i nätet, säger Egon Karlsson i ett pressmeddelande.

Kommundirektör Carolina Leijonram:

– Egon har styrkor som visar sig genom att han är möjlighetsorienterad och uthållig i sitt arbetssätt. Det, tillsammans med god kännedom om kommunen, vårt näringsliv och föreningsliv bedöms vara mycket bra förutsättningar för att ingå i kommunkoncernen och för att leda arbetet på utvecklingsavdelningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!