Det är med blandade känslor som den 28-årige Vimmerbybon Simon Johansson lämnar jobbet som köksmästare på Astrid Lindgrens Näs vid årsskiftet, för att starta egen restaurang i Sweet Chilis gamla lokaler.
– Jag har utvecklat själva konceptet med restaurangen på Näs och jag har byggt upp det här under tre års tid, så det känns ju lite som "mitt". Men samtidigt känns det fantastiskt att jag nu får satsa på min dröm.
Är det vad det är för dig, en dröm som går i uppfyllelse?
– Ja men det är det verkligen. Jag har haft det här i planeringsstadiet i kanske tio år. Men det är först nu som jag hittat en lokal och en hyresägare som jag har med mig i mitt tänk.
Vad är ditt tänk kring restaurangen, kan du säga något om det?
– Nej, jag vill nog att det ska vara lite hemligt till en början. Men jag kommer bygga väldigt mycket på det personliga mötet. Det finns så mycket restauranger i Vimmerby och det tycker jag är positivt, det är något jag tänker utnyttja. Jag tycker det saknas vissa saker i Vimmerby.
Kommer du inrikta dig på något helt nytt?
– Kanske inte helt nytt men det kommer ändå kännas nytt. Jag ska verkligen sätta min egen prägel på det, precis som jag gjort på Näs. Jag gör saker som jag själv tycker väldigt mycket om och det tror jag är väldigt viktigt.
Kommer det vara exempelvis musikuppträdanden även på din restaurang?
– Inte på det sättet, det är viktigt att skilja på Näs och det här, det ska vara olika delar. Det som är på Näs ska vara där, nu ska jag hitta något nytt som passar den här lokalen.
Simon Johansson tar över restaurangen vid årsskiftet och hoppas kunna öppna framåt vårkanten.
– Jag vet inte exakt när det kan bli, kanske till mars. Men då får jag en inkörningsperiod innan sommaren drar igång med alla turister, säger han.
– Under lågsäsong kommer jag fokusera mycket på vad Vimmerbyborna vill ha och jobba efter den efterfrågan som finns här.