Oväntade beskedet: S-favoriten lämnar politiken

Det var upplagt för en rekordung ordförande i kommunstyrelsen. Men nej – så blir det inte. Istället har Daniel Gottling Nestor (S) bestämt sig för att lämna politiken helt och hållet.

Daniel Gottling Nestor har meddelat att han lämnar politiken.

Daniel Gottling Nestor har meddelat att han lämnar politiken.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2024-08-15 14:40

28-åringen från Södra Vi har fått flest personkryss av S-politikerna de senaste två kommunvalen och setts som den naturlige arvtagaren i Socialdemokraterna.

Bland annat sa Helen Nilsson så här efter valet 2022:

– Det här kan bli min sista mandatperiod. Daniel är en kommande kraft som är aktuell att ta vid.

När Helen Nilsson tidigare i år meddelade sin avgång var manegen krattad för Daniel Gottling Nestor. Han hade blivit den i särklass yngste ks-ordföranden i Vimmerby kommuns historia.

Men istället väljer alltså 28-åringen att avsluta sin politiska karriär. Åtminstone för den här gången. När han förstod att det skulle komma en skarp förfrågan från valberedningen om ordförandeposten i kommunstyrelsen valde han själv att ta ett steg tillbaka. Dels på grund av jobbet på Roxx där han har en nyckelposition, dels på grund av familjesituationen.

– Jag kan förstå att vissa tycker att det kommer som en chock att jag kliver av nu. Helen meddelade att hon skulle sluta precis i skarven där jag blev pappa. Där jag är i livet nu känner jag att jag vill spendera mer tid med min familj och då behöver jag släppa politiken helt. Det är mycket kvällar och helger som går åt till politiken, oavsett uppdrag, säger Daniel Gottling Nestor.   

Han meddelade sitt oväntade beslut på torsdagens pressträff i Stadshuset. Han kliver bland annat av uppdraget som ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.  

– Jag har lånat ut mig själv till politiken i tio år, jag vill fokusera på att vara pappa och ta hand om min familj. Jag har ett bra jobb som jag trivs med. Politiken är rolig och jag tror att jag kommer att komma tillbaka någon gång, säger Daniel Gottling Nestor.

Han startade sin partipolitiska karriär som 18-åring. Pausen innebär en möjlighet att samla på sig fler erfarenheter utanför det politiska rummet. 

– Jag gör kanske ett bättre jobb som politiker om tjugo år. Det kanske är bra att ha haft barn i förskola och skola innan man ska besluta om den typen av verksamhet, säger Daniel Gottling Nestor.

Han entledigas från alla uppdrag vid kommunfullmäktige 23 september och i vår väntar föräldraledighet. Vem som blir ny ordförande i samhällsbyggnadsutskottet bestäms i höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!