Han toppar vänsterlistan till valet

De 15 första namnen på Vänsterpartiets lista till valet i höst är klara. Men den kompletta listan kan dröja någon vecka till, tror Peter Fjällgård, sekreterare i Vimmerbyvänstern.

Lars Johansson toppar Vimmebyvänsterns lista till valet i september. De 15 första namnen är spikade nu, men lite arbetet återstår innan listan är helt komplett.

Lars Johansson toppar Vimmebyvänsterns lista till valet i september. De 15 första namnen är spikade nu, men lite arbetet återstår innan listan är helt komplett.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2022-03-06 16:00

– Vi har lite kvar att jobba med under den kommande veckan, säger han. Men de 15 första namnen spikades på årsmötet.

Partiets förstanamn i kommunvalet är Lars Johansson Tuna, tvåa är Johanna Cederstrand Storebro. Trea är Peter Fjällgård Rumskulla och fyra Sandra Sjöblom från Gullringen. 

Redan här börjar ett speciellt mönster uppenbara sig. "Varannan Damernas" är viktigt i partiet och det hänger med hela vägen genom listan. 

På femte plats finns Peter Ligneteg från Södra Vi, sexa Pia Young Frödinge, sjua Jens av Ekenstam Stenman från Locknevi, åtta Carolina Eriksson från Tuna.

Nia är Jerry Pettersson från Vimmerby, på tiondeplats Annelie Ojala Vimmerby, elva är Kjell Jonasson Vimmerby och tolva Cabalquinto Jonasson från Vimmerby. På trettonde plats Jacob Kant från Vimmerby och fjordonde är Linda Lundqvist Södra vi. På femtionde plats finns veteranen i gänget, Erland Karlsson Södra Vi.

– Det är bra spridning över kommunen, säger Peter Fjällgård, det har vi varit noga med.

I dag har vänsterpartiet i Vimmerby fem mandat i kommunfullmäktige, och siktet är inställt på att göra ett så bra val som möjligt.

– Men antalet mandat är inte det allra viktigaste för oss, säger Peter Fjällgård, det som verkligen räknas är den politik som förs. Ekonomi kommer naturligtvis i fokus, ett minskat invånarantal, stora behov i de stora nämnderna, byggnation som väntar och inte minst det osäkra världsläget som påverkar oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!