"Han var bara tillfällig konsult"

Företaget Vimmerby-Hus förekom i ett TV-inslag där TV 4:s "Fuskbyggarna" granskade Curt Wrigfors. I programmet utgav sig Curt Wrigfors vara platschef på Vimmerby-Hus. Nu förklarar Vimmerby-Hus ägare Ove Carlenskog det samröre företaget haft med Wrigfors.

Vimmerby2010-03-19 07:15

- Vi hade vissa organisationsbekymmer förra året efter att vår tidigare VD blivit sjuk och senare slutade. Ungefär samtidigt träffade jag Curt Wrigfors av en tillfällighet i ett helt annat sammanhang och har under vintern använt honom som ett slags bollplank, säger Ove Carlenskog.
Han betonar att Vimmerby-Hus inte på något sätt har att göra med det fall av byggfusk som TV-teamet lyfter fram i reportaget som sändes i TV 4 på onsdagskvällen.
- Det fallet är från 2007, långt innan jag konsulterade Curt Wrigfors, säger Ove Carlenskog.
I TV-inslaget ställs den välkände byggprofilen Curt Wrigfors till svars för ett stort antal fel vid ett villabygge i Ödeshög. En åttabarnsfamilj köpte en stor en- och en halvplansvilla av husleverantören EBP, European Building product AB, som drevs av Curt Wrigfors. Affären slutade med att familjen stämde företaget på en miljon kronor för en rad fel i huset.

Fejkad husspekulant
Curt Wrigfors nekar till ansvar för de brister som påpekas i huset hans företag levererat.
I TV-inslaget konfronterar teamet Curt Wrigfors med hjälp av en fejkad husspekulant. I det samtalet utger sig Wrigfors för att vara platschef på Vimmerby-Hus. Inslaget spelades in i höstas.
- Han har ingen anställning hos oss, vare sig då eller nu. Jag träffade Curt Wrigfors för länge sedan när han var chef på Gullringhus på 1980-talet, sedan har jag inte haft någon kontakt alls med honom förrän i höstas då vi råkades av en ren tillfällig i ett sammanhang som inte alls har med husbranschen att göra, säger Ove Carlenskog på Vimmerby-Hus.
Konsult som bollplank
Då inledde ni ett visst samarbete...?
- Jag vill inte kalla det samarbete. Vi behövde styra upp saker och ting i vår organisation efter att vår förre VD blivit sjuk och senare slutat, och i den fasen använde vi oss av Curt Wrigfors på konsultbasis.
Vad gjorde han under den här tiden?
- Han var i huvudsak mitt bollplank, jag stämde av olika tankar och förslag med honom och fick synpunkter tillbaka.
- Han hade absolut inte något som helst inflytande över vare sig vår produktion eller vår ekonomi.
Genomförde han några affärer åt er?
- Nej.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om