”Han var det vackraste jag sett”

Kan kärlek uppstå på ett ögonblick över en blomsterdisk? Absolut. Vågar man följa sin inre röst som säger ”den mannen måste jag ha”, fast man inte har en aning om vad reaktionen ska bli? Jodå, somliga vågar. Frida Olsson, Pelarnetjej som jobbar i blomsterbutik i Malmö, vågade. Inledningen på hennes och Staffan Janssons kärlek skulle platsa i vilken romantisk film som helst.

Frida Olsson och Staffan Jansson blev blixtförälskade när Staffan köpte tulpaner i butiken där Frida jobbar. ”Han har fattat grejen, att jag gillar blommor. Jag fick blommor av honom senast igår”. Den 21 april föddes sonen Elis. I augusti blir det bröllop, i Bullerbyn, Sevedstorp. ”Vi bokade bröllopslokal redan någon månad efter att vi träffats”.

Frida Olsson och Staffan Jansson blev blixtförälskade när Staffan köpte tulpaner i butiken där Frida jobbar. ”Han har fattat grejen, att jag gillar blommor. Jag fick blommor av honom senast igår”. Den 21 april föddes sonen Elis. I augusti blir det bröllop, i Bullerbyn, Sevedstorp. ”Vi bokade bröllopslokal redan någon månad efter att vi träffats”.

Foto:

Vimmerby2016-05-28 08:13

Blixtförälskelse är ingen överdrift i det här fallet. Våren 2014 klev Staffan Jansson in på Fridas jobb, i blomsterbutiken i Malmö, där Pelarnetjejen bor sedan några år.

– Jag hade precis tryckt i mig ägg och kaviar, och det vet man ju hur det luktar, så jag tänkte ”fasen också”, när jag hörde att jag fått en kund. Och när jag såg honom...

Klockorna stannade.

– Han var det vackraste jag sett. Jag fastnade för hans ögon, och hela hans utstrålning av godhet och snällhet. Han var så himla trevlig och kändes bara... rätt.

Tatuerare

Frida säger att hon tog sig igenom ett fumligt samtal där hon gjorde sitt bästa för att luska ut så mycket hon kunde om honom.

– De flesta män som köper blommor gör det till sin flickvän eller fru. Jag visste ju inte om han hade någon, men fick veta att han skulle ge tulpanerna till en kompis som öppnat tatueringsstudio. Händerna skakade och när han gått var jag tvungen att bara sätta mig och andas.

Det här var en fredag och efter helgen tog hon cykeln till tatueraren, som hon förstås tagit reda på adressen till.

– Tatueraren satt vid sitt arbetsbord och tittade upp när jag kom in. Det var en massa folk som satt och väntade och jag tänkte att jag verkligen ville sälja in mig och visa att jag menade allvar, så jag ropade ut min fråga över hela lokalen ”denna långa, vackra man – den vackraste jag sett – som köpt blommor till dig, kan jag få hans nummer?”

– Och jag fick faktiskt hans nummer. Det kunde ju ha stannat där. Men han förstod nog att det var något stort.

Stark kärlek

Frida skickade sms, typ: ”Kanske tycker du att det här är världens konstigaste fråga, eller en ganska kul grej, men jag har inte lyckats släppa tanken på dig. Vill du ta en öl?”

– Det gick han med på. Vi träffades och sedan har vi aldrig slutat träffas. Det är så häftigt att få vara med om en så stark kärlek, och att känslan av att kemin stämde på direkten var så klockren och rätt.

När folk får veta hur Frida Olsson och Staffan Jansson träffades är reaktionerna alltid desamma – folk blir exalterade, glada och lite förvånade över att verkligheten kan vara precis som i en film med Hugh Grant.

– Många brukar säga att jag är modig, också. Men jag tycker inte det var så modigt. Det hade värre att gå fram till honom i en bar, det hade jag nog inte gjort. Och definitivt värre att inte följa mina känslor – jag kunde ju inte få honom ur tankarna.

Redan efter en månad hade de bokat bröllopslokal – i augusti gifter de sig i Bullerbyn, Pelarne. Den 21 april föddes sonen Elis.

Den som blir lite blank i ögat upplever en helt sund reaktion.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om