Handlare vill ha Sommartorg

Glassförsäljning och vandrande trubadurer räcker inte långt för att locka turisterna att ta klivet från ALV till stan. Det tycker i varje fall inte handlarna, som med Carita Thörn och Carina Wickström i spetsen, tar blad från mun när det gäller Sommartorget. - Torget är dött. Man trodde inte det kunde bli sämre än i fjol, men det var fel.

Vimmerby2009-05-06 06:28

Det som händer - eller inte händer - på torget är av stort intresse för Vimmerbys handlare.
Carita Thörn, som driver butiken 2 systrars butik, blev upprörd när hon höra att det inte blir något av det Vimmerbyborna menar med Sommartorg i sommar.
- Vi är beroende av att folk kommer till centrum. Men som det är nu förstår jag inte vad man vill med torget. På vintern är halva torget stängt för att tre knallar ska stå där på torsdagar. Och nu blir det inget Sommartorg. Vad är tanken?

Något måste hända
Carina Wickström, Ciao Bella, håller med.
- Det måste hända lite på torget och vi har lokala förmågor som skulle kunna uppträda. Förr har vi ju haft Tabberaset under Bullerby Cup och det var folkfest. Och varför händer det ingenting med torghandeln?
Turistsäsongen betyder mycket och som det är nu ställer de sig tveksamma till om torget har tillräcklig dragningskraft för att dra vare sig turister eller Vimmerbybor.
- Eftersom det var fullt av folk på torget när Sommartorget fungerade som bäst, 2004-05, måste man ju dra slutsatsen att folk gillade det på det viset. Vi kan hålla med om att provisoriska kök under tält är inte det ultimata och att äta på papperstallrikar är inte heller hundra - men uppenbarligen gick det ändå hem eftersom folk kom tillbaka, kväll efter kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om