Handlingsplan ska lyfta näringsklimatet

Vimmerby kommun ligger kvar i bottenträsket när Svenskt Näringsliv rankar näringslivsklimatet i landets kommuner. Det fria fallet har mattats av, men plats 233 är åtta sämre än i fjol och över 200 platser sämre än 28:e platsen 2004. Företagarnas missnöje med kommunens attityd är särskilt tydlig.

Kommunalrådet Per-Åke Svensson, t.v,  tror att lyhördhet och tydlighet måste till för att kommunen ska återta förtroendet hos företagarna. Här besäkaer han kommunens största företag Ljunghäll tidigare i år och samtalar med företagets VD Hans Linnér.

Kommunalrådet Per-Åke Svensson, t.v, tror att lyhördhet och tydlighet måste till för att kommunen ska återta förtroendet hos företagarna. Här besäkaer han kommunens största företag Ljunghäll tidigare i år och samtalar med företagets VD Hans Linnér.

Foto:

Vimmerby2010-05-06 06:44


- Det är där vi måste börja, och mycket hänger på den nya kommunchefen som ska organisera om kommunen och den näringslivschef kommunen ska anställa under hösten, säger kommunalrådet Per-Åke Svensson, c, i en kommentar till årets ranking som nu presenterats.
Rankingen visar att Vimmerby faller igen, om än med bara åtta platser sedan i fjol. Det totala fallet är 205 placeringar på sex år och Vimmerby kommun har sjunkit från en av de bästa företagskommunerna till en av de sämsta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om