Häng med på inflyttning i Stören

Idag lämnades nycklarna till de sexton första bostadsrätterna i Stören ut. ”Det här har vi längtat efter, i huvudet är det redan möblerat”, säger Annika Åstrandh, som flyttar in med sambon Tord Johansson i en fyrarummare.

De efterlängtade nycklarna i näven. Annika Åstrandh och Tord Johansson är nöjda med sin nya bostadsrätt.

De efterlängtade nycklarna i näven. Annika Åstrandh och Tord Johansson är nöjda med sin nya bostadsrätt.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-01-29 20:30

Första etappen om sexton bostadsrätter i kvarteret Stören är klar för inflyttning och det var en strid ström av flyttlass under tisdagen till Rönnbärsgatan efter att alla fått sina nycklar.

– Vi har haft nyckelkvittering hela dagen, det har varit full rulle sedan åtta i morse, säger Helena Nilsson, FB Bostad.

Några som väntat på den här dagen är Annika Åstrandh och Tord Johansson. Efter många år i villa i Gullringen nappade de direkt när projektet med de nya bostadsrätterna presenterades.

Vi hängde med när de öppnade dörren till sitt nya hem. Doften av nytt slår emot en, ljusinsläppet är påtagligt trots att det börjar mörkna. Det är två förväntansfulla lägenhetsägare som äntligen får svängrum i den nystart de pratat om i flera år.

– Jag trodde kanske inte att Tord, som är inbiten Gullringenbo, skulle vara lika peppad som jag, men det var faktiskt inga problem att få honom med på noterna. Vi har husvagnen på Öland på somrarna och känner inte behov av någon trädgård. Nu har vi bott i en hyresrätt inne i Vimmerby senaste året och det är ju väldigt smidigt eftersom båda jobbar inne i stan. Det ska bli väldigt skönt att komma iordning här. Allt känns ju så nytt och fräscht, säger Annika.

Efter en genomgång med projektledare Andreas Ask från FB Bostad var det dags att börja kånka in flyttkartonger.

– Vi har gjort en del tillval och är väldigt nöjda, det här kommer att bli bra, säger Tord, som börjar befria tv:n från sitt emballage medan Annika ser till att krukväxterna kommer på plats. "Man måste boa in sig och se vart allt ska vara".

Vad är bäst med er nya bostadsrätt?

– Att vi fick den lägenhet vi ville ha, det är fin utsikt och läget är perfekt. Det är bra planlösning och den känns rymlig. Här får jag äntligen möjlighet till en walk-in-closet, säger Annika.

Någon första natt i sitt nya 81 kvadratmeter stora hem blev det dock inte.

– Men i morgon, när vi fått hit matbordet. Jag vill äta min första frukost vid ett bord, jag gillar inte att äta i sängen, säger Annika.

Trycket på bostadsmarknaden är hårt i Vimmerby och första etappen bostadsrätter sålde slut på en vecka.

– Även de tolv bostäder som är under byggnation nu är sålda och vi räknar med att de är inflyttningsklara i november, säger Helena Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om