"Häng med till Kisa, Glennfalk!"

Micael Glennfalk (M) menar att Vimmerbys primärvård inte skulle påverkas av att tillhöra Östergötlands landsting. Nu bjuder Gudrun Brunegård med det moderata kommunalrådet till Kisa för ett studiebesök på vårdcentralen. - Då kan han se vad som hänt i Kisa under de senaste tio åren. Och varför skulle det som hänt där inte hända i Vimmerby?

Landstingsrådet Gudrun Brunegård vill ta med kommunalrådet Micael Glennfalk på ett studiebesök.

Landstingsrådet Gudrun Brunegård vill ta med kommunalrådet Micael Glennfalk på ett studiebesök.

Foto:

Vimmerby2014-08-07 06:37


Moderaterna vill byta län och folkomrösta i ämnet 2018. Valutspelet har rört upp starka känslor, framförallt hos politiker på länsnivå. Som landstingsrådet Gudrun Brunegård (KD). Nu vill hon ta med sig Glennfalk på ett studiebesök på vårdcentralen i Kisa.
- Då kan Glennfalk se vad som finns kvar. Kisa har blivit av med alla specialistmottagningar och röntgen. Att vi kan ha kvar det i Vimmerby beror på vårt samarbete med Västerviks sjukhus, som skulle skadas om Vimmerby byter län. Glennfalk vill stycka upp sjukvårdens struktur i det norra länet och förringar problematiken.
Skulle inte Vimmerby hälsocentral kunna ha kvar sina specialistmottagningar även vid ett länsbyte?
- Nej. Om Glennfalk tror att jag kommer med skrämselpropagana så får han läsa på om hur Östergötlands landsting fungerar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om