Hanna på turné med Little Gerhard

Hanna Karlsson, 28, blev inte sturstrucked, när hon hoppade på erbjudandet att provsjunga med The Cadillac Band och Little Gerhard, 81.
- Det är nästan lite pinsamt, men jag kände faktiskt inte till Little Gerhard. Men oj, vilka musiker i bandet! Och Little Gerhard är helt otrolig.
Provsjungandet blev sommarturné. Och tillfällen att bli imponerad har inte saknats.
- Han har ju faktiskt träffat Elvis. Det är stort.

Vimmerby2015-06-26 07:39


Han slog igenom 1958 med "What you?ve done to me". Samma år utsågs han till först Sveriges, och sedan hela Nordens, rockkung. Uppföljningen "Buona Sera" blev en jättehit.
Snudd på 60 år senare är Karl-Gerhard Lundkvist, mest känd som Little Gerhard, still going strong. 81 år gammal turnerar han flitigt med The Cadillac Band.
Hanna Karlsson, 28, tycker att det ganska coolt att jobba ihop med musiker där snittåldern är en bra bit över 60.
- Alla är fantastiska. Väldigt duktiga musiker, och de vet ju vad de gör. Dessutom är de härliga, hela gänget. Det känns som en enda stor familj.
Efter att Hanna Karlsson var klar med sin musikalutbildning på Kulturama startade hon eget företag som sångerska, med basen i Vimmerbyområdet.
- Jag sjunger mycket på bröllop, dop och begravningar, men vill vara bred och tar gärna jobb som sticker ut från det vanliga.
När Ulf Nilsson i The Cadillac Band ringde och undrade om hon ville provsjunga med dem tvekade hon förstås inte.
- Jättekul. De behövde en ny sångerska under sommaren, Ulf hade varit inne på min hemsida och tyckte väl att det lät bra, säger Hanna med en stor portion ödmjukhet.
Provsjungandet funkade. Och Hanna Karlsson åkte hem och berättade för föräldrarna att hon skulle jobba med Little Gerhard.
- De hade ju bra koll på vem han var, men jag måste erkänna att jag inte kände till honom. Däremot kände jag till Claes-Göran Hederström, som också är med.
Det var Elvis Presleys trummis D.J. Fontana som döpte bandet en gång i tiden. Elvis finns med både på repertoaren, som mestadels är 50-, 60- och 70-talsmusik, och i snacket mellan spelningarna i bygdegårdar och parker.
- Little Gerhard lärde ju faktiskt känna Elvis. När han berättar om honom och de där åren han var ute på turnéer i Europa, ja DÅ blir jag lite starstrucked!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om