Här är ALV:s nästa storsatsning

Karlsson på taket var bestämt för nästa stora satsning i Astrid Lindgrens Värld. Men nu gör ALV en helomvändning - det blir istället en helt annan nygammal miljö som ska stå klar 2020.

Pippi pekar ut riktningen och ALV vänder på skutan. "Vi väljer att prioritera Pippi, som ju fyller 75 år 2020". Foto: Jenn Hultberg

Pippi pekar ut riktningen och ALV vänder på skutan. "Vi väljer att prioritera Pippi, som ju fyller 75 år 2020". Foto: Jenn Hultberg

Foto:

Vimmerby2018-04-06 06:40

Det handlar om en helt n y och större miljö för Pippi Långstrump! En anledning är att Pippi fyller 75 år 2020.

- Vi har ändrat oss, av flera anledningar. Det hade känts fel att inte prioritera Pippi, säger Jocke Johansson, vd.
Investeringen blir i storleksordningen "avsevärt belopp".Sedan länge har Karlsson på taket varit självskriven som nästa miljö på tur att utveckla i Astrid Lindgrens Värld. Men nu har styrelsen tänkt om.

- Idén för hur Karlsson-miljön ska se ut är klar, men nu blir det Villa Villekulla som blir nästa satsning istället, säger vd Jocke Johansson.

Att prioritera annat före parkens överlägset största karaktär och internationellt mest gångbara kändis, som till råga på allt fyller 75 år 2020, kändes plötsligt inte rätt.

Villa Villekulla var den första fullskaliga miljön när den invigdes 2009, fyra gånger så stor till ytan i jämförelse med den tidigare. Här investerades omkring 25 miljoner på ny bostad till världens starkaste tjej, ett Söderhav där sjörövarskeppet Hoppetossa kan glida fram och ett hamnområde med serveringar.

Men ändå håller miljön inte riktigt måttet för det tryck som Pippi resulterar i.

- Miljön var rätt där och då, utifrån det antal besökare parken hade 2009. Men sedan dess har det hänt mycket och miljön är lite för trång. Det är hårt besökstryck på liten yta. Vi har fokus på att skapa fler platser där våra gäster kan sitta under scenerna och något som Astrid själv tyckte var viktig, och som alltid är viktig för oss, är att skapa mera utrymme för den fria leken. Här kanske man också kan skapa mer möjligheter för just de lekar som beskrivs i Pippi-böckerna.

Pippimiljön kommer att ligga på samma plats som den nuvarande. En del kommer också att vara kvar, som troligen hamnserveringen. Mer exakta detaljer vill Jocke Johansson än så länge inte avslöja.

- Det blir ganska mycket förändringar, även om allt inte är bestämt. Men det kommer verkligen att upplevas som ett nytt Villa Villekulla-område. Vi kommer att ha mera att presentera längre fram.

Den nya Pippimiljön ska stå klar 2020 och Jocke Johansson vill inte precisera den kommande investeringen i kronor.

- Vi pratar inte om en satsning i nivå med Bröderna Lejonhjärta, men det blir absolut tvåsiffrigt i miljoner, ett avsevärt belopp kanske jag kan säga.

Men alla som känner Karlsson vet ju att han är något lätt-tirriterad. Hur går det nu med hans nya miljö?

- Vi vet vad vi vill göra och Karlsson står näst på tur. Min gissning är att det blir 2023-24.

Den nuvarande Pippi-miljön var först i raden av fullskaliga satsningar och invigdes 2009. Men hos populära Pippi är det nästan alltid trångt. Fler sittplatser och större ytor för fri lek ska det bli.
Den nuvarande Pippi-miljön var först i raden av fullskaliga satsningar och invigdes 2009. Men hos populära Pippi är det nästan alltid trångt. Fler sittplatser och större ytor för fri lek ska det bli.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!