180 miljoner: Största satsningen i ALVs historia

"Det är nu vi måste gasa", säger Jocke Johansson på Astrid Lindgrens Värld. Företaget gör sin största satsning hittills och lägger omkring 180 miljoner på Den lilla staden.

"Det är en fantastisk känska", säger ALV:s vd Jocke Johansson om den nya satsningen. Alla detaljer kommer presenteras på en presskonferens under torsdagen.

"Det är en fantastisk känska", säger ALV:s vd Jocke Johansson om den nya satsningen. Alla detaljer kommer presenteras på en presskonferens under torsdagen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-07-07 13:42

Två nya kvarter, 150 ställplatser och fler parkeringsplatser är på agendan när ALV genomför sin största satsning hittills. 

– Det är nu vi behöver våga gasa för att kunna skörda i framtiden, säger vd Jocke Johansson.

– Det är en fantastisk känsla att kunna genomföra det här efter ett extremt tufft år då vi var nära på att inte finnas kvar. För hade vi inte fått stöd av moderbolaget med över 50 miljoner kronor och inte kunnat låna pengar av vår bank då hade vi inte varit här i sommar.

Att företaget redan nu kan investera efter fjolårets miljontapp menar Jocke Johansson är en blandning av framtidstro och finansiellt stöd.

– Vi har haft den här satsningen på plan länge, och hade inte varit så jobbigt ekonomiskt under förra året så hade vi startat tidigare. Vi har haft ett riktigt hack i kurvan, men vi tror inte att pandemier kommer att avlösa varandra utan ser att vi kommer komma tillbaka till besöksantalet som det var bland annat rekordåret 2019. Redan i sommar är prognosen på plus/minus noll. 

Detaljerna kring projektet kommer avslöjas under en presskonferens på torsdagen. Det som framgår i pressmedelandet är att den nya satsningen är tänkt att knyta ihop boendet med parken. 

– Under torsdagen kommer vi presentera mer detaljer och en tidsplan. Det är ett jätteprojekt.

• Ni kan följa torsdagens presskonferens direkt på vår sajt. Den startar 13:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!