Här är Årets Företagare i Vimmerby

Elföretaget Strömstyrkan AB är Årets Företagare i Vimmerby. Det avslöjade Företagarna på onsdagseftermiddagen.

I mitten Bo Karlsson och  Niklas Johansson, Strömstyrkan, som tar emot utmärkelsen och blommor från Marcus Alser och Karin Nilsson.

I mitten Bo Karlsson och Niklas Johansson, Strömstyrkan, som tar emot utmärkelsen och blommor från Marcus Alser och Karin Nilsson.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-13 14:15

– Det ska vara ägarlett, ha bra ekonomi och vara ett föredöme. Strömstyrkan lever upp till det, och de har varit aktuella för den här utmärkelsen tidigare, säger Karin Nilsson, som tillsammans med Marcus Alsér från Företagarna uppvaktade Årets Företagare på onsdagen.

– Jättetrevligt få sån uppmärksamhet och tar givetvis med oss alla anställda i det här, det är de som är ute och verkställer allt det vi står för, säger Niklas Johansson som äger företaget tillsammans med Bo Karlsson sen 2008.  

Strömstyrkan startades 1992. I dag har företaget ett 20-tal anställda. I slutet av 2018 flyttade företaget in i de nya lokalerna på Östra Ceos i Vimmerby.

– Det var ett viktigt steg för oss att få bra ändamålsenliga lokaler, säger Bo Karlsson.

Samtidigt blev företaget också hyresvärd för grossistföretaget Dahl.

– Det är också en viktig faktor för att man ska få utmärkelsen, att det händer något nytt i företaget och det gör det här, säger Karin Nilsson.

De belönande företagarna ser positivt på framtiden - trots corona.

– Vi känner att det går bra, utmaningen är att hitta elektriker men vi samarbetar med gymnasiet, säger Niklas Johansson

Egentligen skulle tillkännagivandet skett vid den stora Vimmerbygalan. Men det satte det nya coronaviruset stopp för.

– Vi vill ändå ha en liten miniceremoni och utse årets företagare i Vimmerby för att kunna skicka in en vinnare till länsfinalen som sker den 9 juni, säger Marcus Alsér, ordförande för Företagarna i Vimmerby. 

Hösten 2018 flyttade Strömstyrkan in i de nya och egna lopkalerna på Östra Ceos. Där hyr man också ut lokaler till grossitfirman Dahls.
Hösten 2018 flyttade Strömstyrkan in i de nya och egna lopkalerna på Östra Ceos. Där hyr man också ut lokaler till grossitfirman Dahls.
Karta: Östra Ceos i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!