Hotade till sig bilen med en sax

Kvinnan hade precis satt sig i bilen utanför Tempo i Vimmerby när en man kom fram och skrek: ”Ge mig nycklarna annars dör du”. I handen hade han en sax.

Här hotar den åtalade mannen kvinnan för att hon ska ge honom bilnycklarna. I handen har han en sax. Den uppmärksammade händelsen utanför Tempo i Vimmerby inträffade i slutet av september i år.

Här hotar den åtalade mannen kvinnan för att hon ska ge honom bilnycklarna. I handen har han en sax. Den uppmärksammade händelsen utanför Tempo i Vimmerby inträffade i slutet av september i år.

Foto: Polisens förundersökning

Vimmerby2021-10-21 14:06

Hon skrek nej och försökte stänga bildörren. Men mannen höll emot och hon lämnade bilen. Mannen försvann i bilen i riktning mot riksväg 40.

I höjd med TV-masterna vid Fårhult fick polisen korn på den flyende gärningsmannen. När han saktade ner bakom en lastbil vid korsningen mot E 22:an slog polisen till och körde in framför honom.

Med dragen elpistol kunde den ensamma polismannen gripa en man i 25-årsåldern.

På torsdagen åtalades mannen för rån, alternativt grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, ringa stöld, olovlig körning och två fall av ringa narkotikabrott.

Redan ett och ett halvt dygn före bilrånet vid Tempo, som inträffade den 30 september, påträffade polisen den åtalade sittande i en bil i centrala Vimmerby. Han togs med för kontroll och förhör, men släpptes senare.

Vid 21-tiden kvällen innan bilrånet besökte 25-åringen Circle K och tog drycker och cigaretter. Han lämnade butiken med orden: ”Jag tar det här, för jag har inga pengar”.

Strax före midnatt försökte mannen hota till sig en bil på en parkeringsplats vid Åbro. En kvinna flydde då till en kollega i annan bil och 25-åringen gav så småningom upp.

I förhören medger han händelseförloppen, men nekar till rån, och förklarar att hans avsikt var att ta sig bort från Vimmerby till en större stad och att tills vidare sova i bilen. ”Men sen kom polisen och förstörde det roliga”.

Rättegången hålls inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!