Här är brotten som upptäcktes på köpet

Polisen i Vimmerby/Hultsfred kan nu summera den nationella trafikveckan med fokus på trafiknykterhet. ”Det man slås av är att så många andra brott upptäcks i samband med kontrollerna”, säger Gabriella Bodger, gruppchef vid polisen.

Gabriella Bodger är gruppchef vid polisen.

Gabriella Bodger är gruppchef vid polisen.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2019-03-19 15:00

Under förra veckan genomförde polisen en nationell trafikinsatsvecka. Extra mycket poliser fanns då ute på våra vägar och denna vecka låg fokus på nykterhetskontroller.

Statistiken för Vimmerby och Hultsfreds kommuner är nu klar. På totalt närmare 200 utandningsprover greps två personer – en för misstänkt drograttfylleri och en för misstänkt rattfylleri.

Gabriella Bodger, gruppchef vid polisen, samman fattar veckan så här:

– Det man slås av är att så många andra brott upptäcks i samband med kontrollerna. Tyvärr är det förvånansvärt många som slarvar med sig själva och sina fordon i trafiken.

– Det är viktigt att betona att kontrollerna inte är unika för dessa speciella veckor, utan något som vi ägnar oss åt dagligen i både Vimmerby och Hultsfreds kommun, säger Gabriella Bodger.

Summering av trafikveckan:

I Vimmerby kommun gjordes 80 utandningsprover, men ingen bilist blåste positivt. Däremot hade polisen mycket annat att anmärka på, nämligen: en grov olovlig körning, tre fordon med obetald skatt, två bilar med körförbud, två bilister som inte stannade vid stopplikt, en bilist som använde mobiltelefon under körning, sex hastighetsöverträdelser plus ett omhändertaget körkort på plats, ett avställt fordon samt en beslagtagen A-traktor. I Hultsfreds kommun utfördes 112 utandningsprover. En person misstänks för rattfylla, en för drograttfylla och därutöver skrevs tio ordningsböter ut för andra förseelser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!