Det Àr Gullringenbon Nina Eklund som ska axla rollen som ny pub- och restaurangchef pÄ Brygghuset i Vimmerby. Nina Àr en kÀnd profil inom branschen i Vimmerby. Hon har tidigare arbetat pÄ Vimmerby Stadshotell som restaurangchef i fyra Är och dessförinnan pÄ Astrid Lindgrens NÀs, inom mat och dryck.
Om sitt nya jobb pÄ Brygghuset sÀger hon sÄ hÀr:
â Det hĂ€r kĂ€nns vĂ€ldigt spĂ€nnande, det hĂ€r Ă€r ett stort uppdrag. Jag har varit ifrĂ„n branschen i ungefĂ€r ett Ă„r nu och jag kĂ€nner att jag saknar det. Det blir en stor utmaning, men jĂ€tteroligt att fĂ„ komma tillbaka till yrket och vara med om en nysatsning
Vad hoppas du kunna bidra med som pubchef pÄ Brygghuset?
â Vi kommer bygga ihop oss som ett team, jag, köksmĂ€staren och övrig personal, och vi vill satsa och utveckla verksamheten. Vi har bra restauranger i Vimmerby men vi behöver fler. Ă bro Ă€r ett kĂ€nt varumĂ€rke i hela vĂ€rlden och det kĂ€nns jĂ€tteroligt att fĂ„ bli en del av en sĂ„ stark kedja.
Att fÄ vara med och utveckla ett helt nytt restaurangkoncept Àr nÄgot som Nina Eklund ser fram emot med glÀdje.
â Det Ă€r en helt ny restaurangdel som byggs upp med 110 sittplatser, det kommer bli sĂ„ snyggt och vackert nĂ€r det vĂ€l blir fĂ€rdigt.
Kan du sÀga nÄgot om vad vi kan vÀnta oss pÄ menyn?
â Lite vet jag men jag vet inte hur mycket jag fĂ„r sĂ€ga. Det Ă€r ju ocksĂ„ upp till köksmĂ€staren att sĂ€tta sin prĂ€gel pĂ„ menyn. Men det kommer bli fantastiskt bra!
Under det senaste Äret har Nina Eklund jobbat som charkansvarig pÄ Hemköp i Kisa. Hon tilltrÀder sin tjÀnst pÄ Brygghuset den 20 februari. NÄgot som bekrÀftas av Andreaz Norén, VD pÄ Axel Herman Invest, som driver à bro Bryggeris restauranger i Sverige. Vem som fÄr rollen som köksmÀstare kan han inte berÀtta i nulÀget.
FrÄn och med nÀsta vecka serveras dagens lunch i den engelska och tyska delen av restaurangen. GÀllande lunchmenyn blir det inga större Àndringar jÀmfört med tidigare.
â Det Ă€r ingen ny meny utan det Ă€r fortfarande fokus pĂ„ husmanskost.
Samtidigt pÄgÄr arbetet för fullt med den nya restaurangdelen som förvÀntas vara klar lÀngre fram i vÄr. En del renoveringsarbete ÄterstÄr innan den kan öppna.
â Det finns ett datum men vi vet att det redan Ă€r förskjutet en vecka pĂ„ grund av försenade möbelleveranser. Om allt gĂ„r som planerat hoppas vi pĂ„ en öppning i slutet av mars, sĂ€ger Andreaz NorĂ©n.