Klart med ny pubchef: "Känns väldigt spännande"

Lagom till att Brygghuset återöppnar sin lunchrestaurang nästa vecka är det också klart vem som blir ny pub- och restaurangchef.

Nina Eklund blir ny pubchef på Brygghuset i Vimmerby. En utmaning som hon ser fram emot.

Nina Eklund blir ny pubchef på Brygghuset i Vimmerby. En utmaning som hon ser fram emot.

Foto: Privat/Eva Harrysson

Vimmerby2023-01-26 12:00
undefined
Nina Eklund blir ny pubchef på Brygghuset i Vimmerby. En utmaning som hon ser fram emot.

Det är Gullringenbon Nina Eklund som ska axla rollen som ny pub- och restaurangchef på Brygghuset i Vimmerby. Nina är en känd profil inom branschen i Vimmerby. Hon har tidigare arbetat på Vimmerby Stadshotell som restaurangchef i fyra år och dessförinnan på Astrid Lindgrens Näs, inom mat och dryck.

Om sitt nya jobb på Brygghuset säger hon så här:

– Det här känns väldigt spännande, det här är ett stort uppdrag. Jag har varit ifrån branschen i ungefär ett år nu och jag känner att jag saknar det. Det blir en stor utmaning, men jätteroligt att få komma tillbaka till yrket och vara med om en nysatsning

Vad hoppas du kunna bidra med som pubchef på Brygghuset?

– Vi kommer bygga ihop oss som ett team, jag, köksmästaren och övrig personal, och vi vill satsa och utveckla verksamheten. Vi har bra restauranger i Vimmerby men vi behöver fler. Åbro är ett känt varumärke i hela världen och det känns jätteroligt att få bli en del av en så stark kedja.

Att få vara med och utveckla ett helt nytt restaurangkoncept är något som Nina Eklund ser fram emot med glädje. 

– Det är en helt ny restaurangdel som byggs upp med 110 sittplatser, det kommer bli så snyggt och vackert när det väl blir färdigt. 

Kan du säga något om vad vi kan vänta oss på menyn?

– Lite vet jag men jag vet inte hur mycket jag får säga. Det är ju också upp till köksmästaren att sätta sin prägel på menyn. Men det kommer bli fantastiskt bra!

Under det senaste året har Nina Eklund jobbat som charkansvarig på Hemköp i Kisa. Hon tillträder sin tjänst på Brygghuset den 20 februari. Något som bekräftas av Andreaz Norén, VD på Axel Herman Invest, som driver Åbro Bryggeris restauranger i Sverige. Vem som får rollen som köksmästare kan han inte berätta i nuläget. 

Från och med nästa vecka serveras dagens lunch i den engelska och tyska delen av restaurangen. Gällande lunchmenyn blir det inga större ändringar jämfört med tidigare.

– Det är ingen ny meny utan det är fortfarande fokus på husmanskost. 

Samtidigt pågår arbetet för fullt med den nya restaurangdelen som förväntas vara klar längre fram i vår. En del renoveringsarbete återstår innan den kan öppna. 

– Det finns ett datum men vi vet att det redan är förskjutet en vecka på grund av försenade möbelleveranser. Om allt går som planerat hoppas vi på en öppning i slutet av mars, säger Andreaz Norén. 

Brygghuset i Vimmerby öppnar för lunchservering igen den 1 februari. Kvällsrestaurangen öppnar dock inte förrän längre fram i vår.
Brygghuset i Vimmerby öppnar för lunchservering igen den 1 februari. Kvällsrestaurangen öppnar dock inte förrän längre fram i vår.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!