Här är Caritas nästa projekt

I påsk ordnar Carita Thörn maskerad i Gästgivarhagen och nästa helg blir det loppis i Vimmerbyparken. ”Det är redan fullt och kö för att hyra bord, folk tycker väl det är bra när pengarna går till Min Stora Dag”.

Kommande loppis är succé redan innan den är avklarad. "Folk tycker väl att det är en bra grej", säger Carita Thörn.

Kommande loppis är succé redan innan den är avklarad. "Folk tycker väl att det är en bra grej", säger Carita Thörn.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-02-05 19:00

Loppisen den 17 februari är succé – redan innan den är avklarad.

– Ett otroligt intresse. Jag har 26 säljare och flera i kö, men nu är det nog nästan maxat. Vi behöver utrymme till kaffeserveringen också, säger Carita Thörn, som skänker överskott från servering och hyran hon tar ut av loppisförsäljarna till Min Stora Dag, i vanlig ordning.

Hennes engagemang har uppmärksammats av stiftelsen och häromdagen kom ett tackmejl från Jennifer McShane, ny generalsekreterare sedan i höstas. Generalsekreteraren skriver bland att hon förstått att Carita är "väl känd och så enormt uppskattad" på Min Stora Dag.

– Ett fint brev och det känns kul att det uppmärksammas det vi håller på med här i Vimmerby. Jag blev till och med bjuden på fika, om jag har vägarna förbi, och det är ju roligt.

Planerna på sommarcafé i Gästgivarenhagen lägger hon däremot på is.

– Det blir för stora kostnader, och även om det är roligt kan jag inte betala för att ha café när tanken är att jag ska få ett överskott till Min Stora Dag. Men jag kommer att hyra Gästgivarehagen för arrangemang jag planerat.

Ett tillfälle blir ett barnvänligt event på långfredagen med påskmaskerad och aktiviteter.

– Exakt vad det blir beror på vädret, i april kan det vara både snö och riktig sommarvärme. Men det jag tänkt är tipspromenad, chokladhjul, ponnyridning, kanske någon teckningstävling och det vore roligt om det kom många påskkärringar och påskgubbar, eller vad barnen nu vill klä ut sig till. En mini-barnens-dag på påsktema.

Att det är tätt mellan olika loppisar har inte minskat intresset för arrangemanget nu i februari.

– Jättekul att så många vill vara med, men jag tror det är många som tycker att det är bra när pengarna går till ett gott ändamål. Det kommer dessutom att bli väldigt blandat utbud, allt från inredning till verktyg, leksaker och kläder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om