Här är de ordentligt i hatten

Det är inne med huvudbonader av alla de slag. Hattar med smala och breda brätten, mössor i alla möjliga färger, enfärgade och rutiga kepsar. Och var hittar man dessa då? Säg Kahnli i Vimmerby så är en stor del av dagen räddad. - Vi har nog något för alla, säger säger Ulla Kahnlund, 81, som driver affären tillsammans med dottern Ann-marie, 52.

Söker du en speciell hatt så har nog Ann-Marie Kahnlund den i sin affär.

Söker du en speciell hatt så har nog Ann-Marie Kahnlund den i sin affär.

Foto:

Vimmerby2008-01-22 07:13


Att kliva in på Kahnli på Storgatan 27 i Vimmerby är lite som att ta ett steg tillbaka i tiden.
Visst, det lyser väl lite moderiktigt och trendigt, men på ett helt annat sätt än om man besöker de stora modevaruhusen.
- Vi har väl mest kläder för den mogna köparen, men det händer att ungdomar droppar in och köper något, säger Ann-Marie som numera tagit över ägandet av affären.
Och Kahnli har många år på nacken inom klädesbranschen.
Från början, 1951, hette den Klädeslagret och var förlagd i Södra Vi. År 1953 kom man till Vimmerby och 1957 flyttade man in i nuvarande fastighet och bytte namn till Kahnli Kläder. Inte så märkligt kanske med tanke på att det var Erik Kahnlund med frugan Ulla som var ägare.
För övrigt så låg där en annan klädesaffär när Kahnli tog över, nämligen Borson Kläder. Där har tidigare också funnits en möbelaffär och kemikalieaffär och redan på 1800-talet fanns där manufaktur.
- Bottenvåningen är från 1700-talet och övervåningen från 1800-talet, så det är ett gammalt hus. Och från början hyrde vi bara ett av rummen innan vi fick möjlighet att köpa hela utrymmet, berättar Ulla Kahnlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om