Här är hockeyklubbens krav på kommunens beslut om hyran

Vimmerby Hockey accepterar inte kommunens höjning av klubbens hyra för ishallen i Vimmerby som innebär att årshyran höjs med 100 000 kronor från och med den 1 maj nästa år.

Vimmerby Hockey accepterar inte kommunen höjning av klubbens hyra för sin del av ishallen i Vimmerby. Nu kräver klubbens styrelse att kommunen omprövar beslutet.

Vimmerby Hockey accepterar inte kommunen höjning av klubbens hyra för sin del av ishallen i Vimmerby. Nu kräver klubbens styrelse att kommunen omprövar beslutet.

Foto: Torbjörn Allvin

Vimmerby2020-12-28 06:00

"Vimmerby Hockey har inte accepterat en hyreshöjning på 38 procent. Vi vill därför att kommunen omprövar beslutet", skriver föreningens ordförande Marcus Samuelsson i en skrivelse till fritidsutskottet.

Kommunstyrelsen beslutade för en dryg vecka sen att höja hyran för Vimmerby Hockey. Den nya hyran blir 362 000 kronor om året, en höjning med 100 000 kronor och hyresavtalet ska gälla i tre år från och med den 1 maj 2021. Kommunens skäl till höjningen är den renovering som gjorts i ishallen de senaste åren.

Men det avtalet faller inte i god jord hos hockeyklubben som reagerar starkt mot kommunstyrelsens beslut.

"Före renoveringen hade vi en rink med för litet mått för att vara godkänd, en stenhård sarg som inte flexade vid tacklingar, undermålig ventilation, gammal beslysning och inga omklädningsrum till tjejhockeyn. Trots dessa brister så krävde VH inte nedsatt hyra. När det nu åtgärdats kommer krav på 38 procent mer i hyra", skriver ordföranden och påpekar också att kommunens åtgärder inte ger klubben någon möjlighet till nya inkomster.

Han skriver också att klubben kan tänka sig en hyra på cirka 300 000 kronor.

Ola Gustafsson (KD) är ordförande i kultur- och fritidsutskottet.

– Kommunens kostnader för hallen ökar märkbart och klubben betalar fortfarande samma andel som tidigare, så vi har bedömt att höjningen är rimlig. Nu kommer vi att ta upp skrivelsen i kommunstyrelsens arbetsutskott i januari, säger han.

Karta: Vimmerby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!