Kokain, amfetamin och hasch för nära 50 000 kronor

Vimmerbybon sålde kokain, amfetamin och hasch. När polisen slog till hittades knark värt närmare 50 000 kronor i hans bostad. Där fanns också en del kontanter. Nu riskerar Vimmerbybon i 20-årsåldern fängelse i upp till tre år.

Polisen fann en hel del knark och även en del kontanter vid ett tillslag hos en 20-åring i Vimmerby. Nu åtalas han misstänkt för narkotikabrott sedan han sålt kokain, amfetamin och hasch.

Polisen fann en hel del knark och även en del kontanter vid ett tillslag hos en 20-åring i Vimmerby. Nu åtalas han misstänkt för narkotikabrott sedan han sålt kokain, amfetamin och hasch.

Foto: Polisen

Vimmerby2021-11-11 10:33

Polisens tillslag mot ynglingens bostad skedde sedan polisen fattat misstankar om narkotikabrott när han skulle tas in till förhör i ett annat ärende.

På väg till 20-åringens bostad mötte polisen en ung Vimmerbybo som uppträdde undvikande.

Det ledde till en husrannsakan i bostaden där 20-åringen då bara hade hunnit bo i en dryg vecka. Polisen fann flera sorters narkotika och en del pengar i kontanter.

Det rör sig om 5,7 gram kokain, 67,70 gram amfetamin och 275,05 gram hasch. Större delen av narkotikan var förpackad i portionspåsar.

Enligt förundersökningsprotokollet värderas knarket till cirka 45 000 kronor på narkotikamarknaden i Vimmerby.

Polisen fann också flera buntar med sedlar i 20-åringens bostad. Dels i ett kuvert under madrassen i hans säng, dels i ett annat kuvert i en hylla. Totalt rör det sig om drygt 10 000 kronor.

undefined
Narkotika färdigförpackad för försäljning. Totalt hittade polisen runt 60 påsar med amfetamin och hasch.

20-åringen greps och anhölls kort senare misstänkt för narkotikabrott.

Polisen har bland annat säkrat sms-trafik och swish-transaktioner som sätts i samband med knarkhandeln. I sms:en kan man bland annat läsa: ""Kan jag köpa 4g kl 1 på natten då pengar finns?", "Går det att handla" och "Hej har ni blåbär vad kost och hur många i kartan". 

Den unga man polisen mötte utanför 20-åringens bostad och en annan Vimmerbybo som polisen fann sovande i 20-åringens bostad, båda i övre tonåren, togs också senare in till förhör.

undefined
På ett bord låg en haschbit och en femhundring. I et kuvert i en hylla och under madrasssen i 20-åringens säng hittades större summor kontanter.

De nekade dock till narkotikabrott och stödjer 20-åringens påstående att i vart fall en hel del av de pengar som påträffades i hans bostad ska han ha fått av sin far på födelsedagen.

Inledningsvis nekade även 20-åringen och ville inte alls svara på frågor om narkotikan som hittats i hans bostad. Men efter hand har han medgivit att han köpt knarket för att sälja det och på så sätt finansiera sitt eget missbruk.

Han uppger i förhören att de två andra ynglingarna inte är involverade i de knarkaffärerna.

undefined
Knark i portionspåsar fanns på flera platser i bostaden.

20-åringen åtalades på torsdagen vid Kalmar tingsrätt för tre fall av narkotikabrott som avser både innehav och försäljning. Det är brott som ger mellan 14 dagar och upp till tre år i fängelse.

Ut över det åtalas han även för en misshandel sedan han i maj knuffade en person över ett staket och slog honom i ansiktet. Det nekar 20– åringen till.

20-åringen har suttit häktad sen den 7 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!