Nya skeppet är på plats: "Rutschkanan var bäst"

Det nya skeppet har äntligen lagt till i Vimmerby. Förskolebarnen från Skogsbacken och Lilla Lundens förskolor invigde skeppet med massor av lek. "Det är kul att leka här", säger Belle Thorén.

Barnen fick provleka i skeppet med en gång.

Barnen fick provleka i skeppet med en gång.

Foto: Eva Harrysson

Vimmerby2023-06-20 11:21

Det har varit en lång väntan men nu är äntligen det nya sjörövarskeppet på plats på torget i Vimmerby. Under tisdagen hölls en invigning med klassisk bandklippning. 

Det var 6-åriga Adela Svan Samuelson från Skogsbackens förskola som fick äran att klippa bandet och förklara lekskeppet invigt. Efter det var det fritt fram för barnen från Skogsbacken och Lilla Lunden att provleka. 

Och lekte gjorde de ordentligt. På skeppet finns rutschkana, gungor, klätterstegar, utkikstorn, knappar att trycka på och förstås ett roder att snurra på, samt mycket mer. Skeppet inbjuder inte bara till massor av lek, det är också anpassat så att alla barn ska kunna leka här, även de med funktionsnedsättning. 

Eddie Frid och Ottilia Rinaldo tyckte det var kul att leka i det nya skeppet och de var rörande överens om vad som var bäst.

– Åka rutschkanan!

På plats för att förklara lekskeppet invigt var kommunens driftschef Tomas Larsson tillsammans med Daniel Gottling Nestor, ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott (S).

– Det gamla skeppet var inte längre sjödugligt utan hade gjort sitt, förklarade driftschefen Tomas Larsson.

– Vi är jätteglada över att den nya båten är på plats och att den är anpassad och säker. Nu hoppas vi att alla barn ska tycka att det här är en rolig plats att vara och leka på, säger Daniel Gottling Nestor. 

Belle Thorén, Lillie Modee och Melina Brandgodi från Skogsbackens förskola tyckte det var jättekul att leka i det nya skeppet.
Belle Thorén, Lillie Modee och Melina Brandgodi från Skogsbackens förskola tyckte det var jättekul att leka i det nya skeppet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!