Jens har startat ett nytt företag

Vimmerby har fått en ny företagare. Jens Fogéus, 52, har startat ett företag som gör fundament till mobilmaster.

Jf Mark & Anläggning. Så heter Jens Fogéus nya företag som registrerades hos Bolagsverket i slutet av augusti. Till höger syns grunden till en mast.

Jf Mark & Anläggning. Så heter Jens Fogéus nya företag som registrerades hos Bolagsverket i slutet av augusti. Till höger syns grunden till en mast.

Foto: Privat

Vimmerby2023-09-02 06:00

– Jag har jobbat inom den här branschen i några år. Nu fortsätter jag i egen regi, vilket känns jättebra! Jag har varit egenföretagare tidigare och vet vad det innebär, säger Jens Fogéus.

Han beskriver sig själv som en "relativt ny Vimmerbybo".

– Vi hittade ett fint ställe i Össebo och flyttade hit förra året. Jag har förstått att det finns många företag i trakten och det är alltid trevligt.

Hur ser ditt arbetsområde ut?

– Från Mälardalen ner till södra Skåne. Det finns en del master i Vimmerby- och Hultsfredsområdet som jag ligger bakom. Bland annat vid infarten till Nossen. Jag är underentreprenör åt ett Morabaserat företag som är störst på mobilmaster och fackverkskonstruktioner.

Jens Fogéus kommer ursprungligen från Sörmland och har en lång bakgrund inom Försvarsmakten. Under 15 år var han stridsvagnsofficer vid P10-regementet i Strängnäs.

För drygt fyra år sedan bytte han yrkesbana och började jobba med betongfundament. När Vimmerby Tidning ringer upp befinner sig 52-åringen i Norrköping.

– Det är ett omväxlande jobb med många småprojekt, där man träffar nya människor på varje plats. Jag trivs med det här.

Är det svårt?

– Man stöter på en del utmaningar. I förra veckan jobbade jag med ett specialarbete där det behövdes en helikopter på grund av den svåra terrängen. Det krävdes 64 flygningar för att få fram rätt mängd betong, säger Jens Fogéus som kommer att arbeta ensam i den nya firman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!