Efter dödsolyckan: Polisen har förhört föraren

Läget för den manlige motorcykelföraren – som är misstänkt för flera brott efter helgens dödsolycka i Vimmerby – har förbättrats något. Men han vårdas fortfarande på sjukhus.

Det var här, vid rondellen mot Arla, som det skedde en dödsolycka i fredags kväll.

Det var här, vid rondellen mot Arla, som det skedde en dödsolycka i fredags kväll.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2022-06-13 10:23

Det var strax efter klockan 22.00 i fredags kväll som räddningstjänsten larmades till en motorcykelolycka i utkanten av Vimmerby, vid den så kallade Arlarondellen som binder ihop Södra Ringleden, riksväg 40 och Mejerivägen.

Båda inblandade fördes till sjukhus med ambulans och på lördagen meddelade polisen att passageraren avlidit. Anhöriga var då underrättade. Den avlidna var en man i 30-årsåldern, som bodde utanför Kalmar län.

Föraren är en man i 45-årsåldern som är hemmahörande i Vimmerby kommun. Efter olyckan uppgav sjukhuset att han var allvarligt skadad. På måndagsförmiddagen kom det nya uppgifter från Region Kalmars pressjour. Mannen är inte längre "allvarligt skadad" utan "svårt skadad". Han vårdas för tillfället på en vanlig vårdavdelning, efter att ha varit på intensivvårdsavdelningen under helgen.

Samtidigt som skadeläget har förbättrats fortsätter polisens utredning. Den manlige föraren är misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

– Vi misstänker att han har framfört motorcykeln i hög fart under påverkan av alkohol, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Har ni förhört mannen?

– Ja, det hölls förhör i lördags morse. Jag kan inte gå in på vad som sas då, men mannen varken erkände eller förnekade brott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!