En person häktad efter stöldturnén i Vimmerby

Förra helgen hade flera Vimmerbybutiker besök av tjuvar. Efter ett snabbt genombrott i polisutredningen greps två personer. Nu har den misstänkte mannen häktats, medan kvinnan är släppt på fri fot.

Både mannen och kvinnan ska ha bott i Vimmerby när brotten utfördes, men de är skrivna i Skåne respektive Västra Götaland.

Både mannen och kvinnan ska ha bott i Vimmerby när brotten utfördes, men de är skrivna i Skåne respektive Västra Götaland.

Foto: Most photos/genre

Vimmerby2022-01-21 10:12

Det var frisörsalongen Välkommen Hair, Hammargrens Ur & Optik, Home of Brands och Vimmerby Stadshotell som hade oönskat besök, natten mellan söndag och måndag. Drygt en dag senare kunde polisen gripa en man och en kvinna i 20-årsåldern. Vid en husrannsakan hittades både stöldgods och verktyg som tros ha använts under natten.

Efter att ha suttit anhållna i Västervik tidigare i veckan skjutsades de misstänkta förövarna till Kalmar på fredagsmorgonen. På eftermiddagen hölls det häktningsförhandlingar där tingsrätten delvis gick på åklagarens linje. Mannen häktades – medan kvinnan släpptes. 

Hon är fortsatt misstänkt för stöld och stöldförsök, men det ansågs oproportionerligt att hon skulle fortsätta vara frihetsberövad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!