old från vägen ligger en ladugård som är ombyggd till en caférestaurang. Ingmar och Kajsa Källåker öppnade för tre veckor sedan "Gottes Lada". De drev redan tidigare Vimmerby Stugby och nu finns det också möjlighet att äta lunch, onsdag till och med söndag, varje vecka, i alla fall under sommarsäsongen.
2010 startade Ingmar och Kajsa Vimmerby Stugby. De renoverade en befintlig stuga, byggde ut ett hönshus till en stuga och byggde ytterligare 5 nya stugor.
Ladugården, byggd i slutet på 1700-talet, användes först för att hålla får, men de försvann och sen stod ladugården bara tom.
- Det har varit lite efterfrågan om lunch och så kom tanken att bygga om ladugården till en caférestaurang. Vi började för två år sedan, säger Ingmar Källåker.
- Förra sommaren var byggnationen färdig, men för tre veckor sen öppnade vi på riktigt och har vi bjudit in gäster, både turister och de som bor i Tuna med omnejd.
Caroline Fungmark driver sitt eget företag tar hand om matlagning och serveringen och har också några sommarjobbande tjejer i verksamheten. På menyn står abborre och älg som huvudrätt.
- Vi lagar allt ekologiskt så långt det bara går och allt är närproducerat och lagat från grunden, säger Caroline Fungmark.
- Det är jättekul att jobba tillsammans med Ingmar och Kajsa, säger Caroline. Att prova sig fram, det är kul. Det ser verkligen jättefint och mysigt ut inne caférestaurangen.
- Det finns utrymme till 55 matgäster, säger Ingmar och Kajsa.
Gästen Marian Steinback är mycket imponerad.
- Så mysigt! Ett fantastiskt ställe, säger hon.
Bo Nilsson ger också bara lovord.
- Vilket jobb ni måste har haft! Maten smakade jättebra, det var gott, sade han till kocken Caroline.
Den 28 juli kommer Tunabandet Raydays att uppträda.
Här är Tunas nya lunchrestaurang
Tuna har fått ett nytt lunchställe. "Gottes Lada", som är ett komplement till Vimmerby Stugby.- Det har efterfrågats, säger Ingmar Källåker.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!