Möt våra nya reportrar – Johannes och Johanna

Här har ni Vimmerby Tidnings förstärkning av reporterlaget på nyhetsredaktionen: Johanna Rotebäck, hemvändare som lämnade skolvärlden för journalistiken och Johannes Widergren, med bred erfarenhet från radio, tv och dagspress.

Johannes Widergren och Johanna Rotebäck kommer in med olika erfarenheter, men båda är lika taggade inför utmaningen att leverera lokal journalistik som berör och engagerar.

Johannes Widergren och Johanna Rotebäck kommer in med olika erfarenheter, men båda är lika taggade inför utmaningen att leverera lokal journalistik som berör och engagerar.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2021-06-06 18:00

Sedan en tid tillbaka har Vimmerby Tidnings nyhetsredaktion tillförts ny kraft med två nya reportertjänster, ett led i en omorganisation vars övergripande syfte och mål stavas vass, lokal journalistik. Johannes Widergren, som närmast kommer från Hallands Nyheter i Falkenberg, där han varit allmänreporter, och tidigare jobbat på P4 Jönköping Sveriges Radio och SVT Småland i Växjö, tycker att Vimmerby nästan känns som hemma.

– Jag är från Nässjö från början, och Vimmerby och Kalmar län ingick i bevakningsområdet när jag jobbade på SVT Småland. Sedan är det ju speciellt att flytta till en ny småstad mitt under en pandemi. Men Vimmerby är fint och jag kommer nog in i lokalsamhället, tids nog.

Han ser fram emot att få fortsätta jobba med tv för webben och gillar den utstakade satsningen på den lokala journalistiken.

– Den märks och det är jättekul. Med lokalt fokus kan vi dyka ännu djupare i specifika frågor som påverkar invånarna just här, inte bara rapportera på ytan. Jag uppskattar mixen i jobbet som allmänreporter, att det kan handla om allt från porträtt på någon som broderar till trafikolyckor. 

Kollegan Johanna Rotebäck flyttade hem till Vimmerby från Stockholm 2018. Med många lärarår och två rektorsjobb i bagaget var hon redo att sadla om och testa något helt nytt.

– Jag var nog lite färdig med skolan, men mina erfarenheter därifrån känns som en väldigt bra grund att ha med sig eftersom skolan rymmer så mycket.

Vimmerby Tidnings nyhetschef Jenn Hultberg gläds över tillskottet på redaktionen.

– Det känns jättekul att Johanna och Johannes blir en del av vårt nyhetsteam, nu är vi full styrka på redaktionen. Det är också något som våra läsare kommer att märka då vi kan satsa ännu mer på vår lokala journalistik.

De nya reportrarna hoppas på tips från läsarna.

– Det är väldigt roligt med den snabba feedback man får och när det vi gör väcker känslor och engagemang. Ett exempel är A-traktorerna i Vimmerby, en artikelserie som kom till för att folk hörde av sig och som fortsätter att engagera läsarna. Det är sporrande att dyka ner i saker och vara den förlängda armen som tar reda på hur det är och varför det är så, jag gillar att vända på varenda sten, säger Johanna. 

Johanna Rotebäck och Johannes Widergren är de senaste tillskotten till reporterstyrkan på nyhetsredaktionen i Vimmerby.
Johanna Rotebäck och Johannes Widergren är de senaste tillskotten till reporterstyrkan på nyhetsredaktionen i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!