Här är Vimmerby Tidnings nya chefredaktör: "Spännande"

TV-journalisten och författaren Daniel Söderqvist blir ny chefredaktör för Vimmerby Tidning/Kinda-Posten. "Det ska bli kul att leda den offensiv vi nu är igång med", säger han.

Daniel Söderqvist är TV-journalist som skrivit fem böcker. Han har jobbat för Vimmerby kommun och signerat böcker i bokhandeln. Nu blir han chefredaktör för Vimmerby Tidning.

Daniel Söderqvist är TV-journalist som skrivit fem böcker. Han har jobbat för Vimmerby kommun och signerat böcker i bokhandeln. Nu blir han chefredaktör för Vimmerby Tidning.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-01-26 09:15

Han har också direkta kopplingar till Vimmerby och har bland annat arbetat för Vimmerby kommun.

– Min mamma bor i Södra Vi och jag har tillbringat min barndoms somrar i Vimmerbytrakten och stugan där vi gör den här intervjun är min och min brors sommarstuga, säger Daniel Söderqvist. 

Efter ett gediget och noggrannt rekryteringsarbete är det nu klart att Daniel Söderqvist från Norrköping blir ny chefredaktör på Vimmerby Tidning.

– Valet föll på Daniel Söderqvist för att han är en erfaren journalist och redaktionell ledare med ett stort samhällsengagemang. På tidigare arbetsplatser har han varit duktig på att utveckla såväl medarbetare som den journalistiska produkten och det ser jag fram mot att han tar med sig till Vimmerby Tidning, säger Nils Olauson, vd för Öst Media.

Vad är ditt uppdrag?

– Det är helt enkelt att leda arbetet på Vimmerby Tidning och stärka oss som den ledande aktören i samhällsdebatten i Vimmerby och Hultsfred. Det ska vara naturligt för alla kommuninvånare att vända sig till oss och det ska vara lätt att komma in och snacka nyheter och tidning, säger han.

Daniel Söderqvist har en gedigen bakgrund som journalist. Han har mest arbetat med TV, men också radio och tidningar.

 – Jag var lokalreporter för Corren i Vadstena ett par år och har jobbat på Sydsvenskan och DN. Mest har jag varit på TV4 som redaktionschef, först i Gävle och sen i Norrköping.

undefined
Daniel Söderqvist ser stora möjligheter att utveckla den lokala journalistiken i Vimmerby och Hultsfred. "Jag blir glad över den satsning som sker och med den ska vi stärka os som kommuninvånarnas naturliga aktör i samhällsdebatten".

Sammanlagt har Daniel Söderqvist arbetat på TV4 i elva år, med avbrott för ett filmprojekt i El Salvador.

Han har också skrivit fem böcker, fyra av dem är deckare som utspelar sig i Norrköpingsmiljö.

Kan man tänka sig att det blir en deckare i Vimmerbymiljö nu när du blir Vimmerbybo?

– En spännande tanke, men nu blir det 100 procent fokus på jobbet, så det finns nog inte tid för det.

Vad känner du till om Vimmerby som kommun?

– En hel del. Jag har arbetat med ensamkommande och i LSS-omsorgen i kommunen för några år sen, och jag har ett bra kontaktnät.

Vad var det som intresserade dig mest för jobbet?

– Satsningen som görs på lokal journalistik. Jag blir glad när jag ser något sånt i en tid där det är knepigt för lokaltidningarna, men här satsar man för att ta sig framåt och ganska snart kommer två reportrar till. Det ska bli jättespännande att jobba med det.

– Jag har också fått intrycket att vi är en väldigt bra redaktion som vill ta tidningen framåt. Journalistik är ett hantverk som handlar om förtroende. Det är också viktigt att lyssna på läsarna, det är för dem vi gör tidningen. Det gäller både pappersupplagan och digitalt.

Det är konkurrens på mediamarknaden i lilla kommunen Vimmerby. Hur ser du på det?

– Det är bara positivt, konkurrens är bra och stimulerande och vi kommer naturligtvis att vinna.

Daniel Söderqvist tillträder tjänsten den 1 februari.

Daniel Söderqvist har ett brett intresse för samhället och utöver journalistiken även jobbat med biståndsprojekt utomlands. Han gillar sport och som Norrköpingsbo är "Peking" laget i hans hjärta.
Daniel Söderqvist har ett brett intresse för samhället och utöver journalistiken även jobbat med biståndsprojekt utomlands. Han gillar sport och som Norrköpingsbo är "Peking" laget i hans hjärta.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!