Här bärgas olycksbilen ur sjön

Vad som orsakade olyckan där en skåpbil körde av vägen och kraschade genom isen, och som slutade med att en man omkom, är högst oklar.

Olycksbilen bärgades vid lunchtid med hjälp av en mobil tungbärgare. Polisen har nu beslagtagit fordonet för teknisk undersökning.

Olycksbilen bärgades vid lunchtid med hjälp av en mobil tungbärgare. Polisen har nu beslagtagit fordonet för teknisk undersökning.

Foto:

Vimmerby2018-01-24 18:10

- Det vet vi ingenting om ännu, och det återstår att se om vi någonsin får veta det, säger Stefan Larsson, räddningschef i beredskap i Vimmerby.

Den förolyckade föraren, en 41-årig man från Västerviks kommun, har av allt att döma kommit från Västervikshållet när han av okänd anledning kommit över på mötande vägbana och kört rakt igenom den lägsta delen av broräcket, utför en brant slänt och sedan slagit i isen ett antal meter ut från land.

- Olycksbilen bärgades senare under dagen av en mobilkran. Bilen är nu beslagtagen av polisen som ska göra en teknisk undersökning av fordonet, som i bästa fall kan ge någon kunskap om vad som har skett, säger Stefan Larsson.

Polisen och räddningstjänsten kommer att göra en utredning utifrån varsitt perspektiv av händelsen. Just nu finns inga förklaringar. Bara möjliga antagen.

- Vi vet ingenting om vad som föregått avåkningen. Det kan vara allt från att han somnat till att han väjt för ett djur.

Mannen var ensam i bilen. Men räddningstjänsten fortsatte sökandet även sedan personen plockats upp av dykare.

- Vi ville säkerställa att det inte fanns fler personer där nere, säger Stefan Larsson.

Räddningsinsatsen avslutades helt vid 12.20-tiden.

Senare under eftermiddagen fick räddningspersonalen debriefing och krissamtal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om