Här får man lov

Varje måndag dansar ett 60-tal dansare med Folkdanslaget. De yngsta är fyra år. De äldsta 80+. - Vi har fått en hel del nya, men det finns definitivt plats för fler, säger Ann-Britt Frost, en av Folkdanslagets eldsjälar.

Många vill dansa. Och Vimmerby Folkdanslag ser gärna att det blir ännu fler. Inte minst barn och ungdomar.

Många vill dansa. Och Vimmerby Folkdanslag ser gärna att det blir ännu fler. Inte minst barn och ungdomar.

Foto:

Vimmerby2011-02-17 07:12


När en människa som dansat hela sitt liv pratar dans - då finns det ingen ände på superlativerna.
- Dans är det bästa som finns. Det är glädje, gemenskap och världens roligaste sätt att motionera, säger Ann-Britt Frost.

Helst två
Tre grupper dansar varje vecka hos Vimmerby Folkdanslag - seniorlaget, vuxenlaget och barnlaget.
- Dansa kan man göra hela livet. Barn och ungdomar som kanske inte är intresserade av hockey eller fotboll kan hitta något annat där de dessutom slipper sitta på avbytarbänken. För äldre är det ett fantastiskt sätt att hålla kroppen och själen igång. Rytmik, dans och musik är det enda som når ut till alla hjärnceller och det är både balansträning och minskar risken för benskörhet.
Och helst ska man vara två, tycker hon. Ungdomar som får "lära sig" att hålla i varandra har glädje av det resten av livet. Under senare år har Ann-Britt Frost gång på gång i ett helt nytt sammanhang träffat på gamla elever hon tidigare dansat med - med varierande entusiasm - under grundskoleåren. När de kommit på träning till studentbalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om