Här finns det hjärtstartare i Vimmerby kommun

Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning har investerat stora pengar i tio hjärtstartare. En investering som de hoppas aldrig ska behöva komma till användning.

Anton Palmér berättar att Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning har tio hjärtstartare utplacerade.

Anton Palmér berättar att Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning har tio hjärtstartare utplacerade.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-02-14 21:00

Under utvecklingsavdelningen så finns det sammanlagt tio stycken hjärtstartare på följande ställen: Ryttargården, Idrottshallen, Ishallen, Arena Ceosvallen, Gnagardalen, Allaktivitetshuset Fabriken, Kulturskolan, Biblioteket och vid Stadshusets entré, utomhus.  Dessutom finns en bärbar hos Fritidssamordnare på Rådhuset som föreningar kan låna när de har evenemang.

– Hjärtstartare tillhör de väldigt få saker som vi köper för relativt mycket pengar i hopp om att aldrig få använda dem. En hjärtstartare är alltid en bra investering för när olyckan väl är framme så kan den rädda livet på en människa. Av de tio hjärtstartare som vi har i utvecklingsavdelning så känner vi inte till att någon hittills har behövt att användas, säger Anton Palmér som är Frittidssamordnare på Utvecklingsavdelningen.

Han berättar vidare att det finns 45 hjärtstartare totalt i kommunen där Vimmerby tätort har 29 stycken, Södra Vi har sju och Locknevi och Storebro har två var. Det finns även privatpersoner som registrerat sina hjärtstartare. 

– Vi tycker att det är viktigt att alla känner till vad hjärtstartare är för något och att det faktiskt finns ganska många i Vimmerby kommun. Vi tycker det är viktigt att belysa hjärtstartarna varje dag, och vill uppmana alla till att inte tveka att agera om någon hamnar i nöd. Hjärtstartaren kan rädda liv, säger Anton Palmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!