Jaktbutikens tunga satsning kom på plats

Vad kommer lastat? Jo, en 8,5 ton tung bunker. På fredagen flyttades den stora kolossen från sin tidigare hemadress hos Möllers färg, forna Intropris, till sin nya hemvist hos Asons jakt.

Den 8,5 ton tunga bunkern har nu flyttat in hos Asons jakt.

Den 8,5 ton tunga bunkern har nu flyttat in hos Asons jakt.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2022-11-04 17:30

För Håkan Andersson som driver Ason Jakt innebär bunkern en stor satsning på flera sätt.

– Det innebär att jag får en komplett jaktbutik och kan förvara mellan 200 till 300 vapen, säger han och förklarar att det är en rejäl ekonomisk satsning på drygt en kvarts miljon, där installationen av larm är en av de större kostnaderna. 

– När man får möjlighet att ta hand om den här så tar man den chansen. Det här blir billigare än att köpa en ny. 

Håkan Andersson drog igång sitt företag i oktober 2018, då först som webbshop med utgångspunkt i hemmet. Knappt två år senare flyttade företaget in i sin första lokal och öppnade butik. På bara fyra år har verksamheten vuxit rejält.

– Egentligen har jag inte tid, jag behöver skynda långsamt. Men vad är fritid? Jag jobbar måndag till söndag, säger han och fortsätter:

– Drömmen är att kunna anställa.

Hur långt bort tror du det är att kunna uppfylla den drömmen?

– Det vet jag inte. Vi får se vad som händer när bunkern kommer på plats. Jag tror att det kan göra att butiken blir mer intressant för fler folk utifrån.

Att få bunkern på plats må vara gjort på en dag, men att kunna dra igång handeln med jaktvapen kommer ta längre tid. Först behöver en stor trälåda omsluta bunkern och larm installeras. Sedan är det att vänta på handläggningen hos Polisen för att få tillstånd. 

– Det är spännande, skrämmande och jätteroligt, säger Håkan Andersson och ler.

– Ingen minns en fegis. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!