"Har förtroende för socialnämnden"

Kommunalrådet Micael Glennfalk har förtroende för både socialförvaltningen och socialnämnden. - Men stämmer Curt Tyrbergs version så är det ytterst allvarligt, säger han.

Vimmerby2014-08-14 06:25


Först i tisdags tog kommunalrådet Micael Glennfalk (M) del av sjuksköterskornas skrivelse från den 13 februari.
- Man kan inte undgå att larmnivån är ganska hög i skrivelsen och det gör att jag har väldigt svårt att tro att både nämnden och förvaltningen ansett det vara allmänt gnäll. Jag kan inte förstå det. Curt Tyrbergs uttalande får stå för honom, men om han har rätt så finns det väldigt mycket kvar att göra i den kommunala organisationen.
Är det en skandal om hans version stämmer?
- Jag vill inte tillgripa det ordet. Men jag kan säga att det vore väldigt allvarligt.
Känner du något personligt ansvar?
- Nej. Nämnderna lyder under fullmäktige, men kommunstyrelsen har tillsynsansvar och den här skrivelsen läste jag inte förrän i förrgår. Den skickades inte till mig. Däremot fick kommunstyrelsen ett brev den 4 augusti och efter det har vi kallat förvaltningen och socialnämndens presidium till ett möte om situationen på måndag.
Har tillsynsansvaret brustit?
- Nej. Jag har inte fått del av det här förrän nu och socialnämnden är första instans. Så fort jag fick brevet kallade jag till ett möte. Det är inte meningen att kommunstyrelsen ska styra socialnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om